Spring til indhold

Istidsruten kommer forbi Jyderup og Undløse

Den 27. juni indvies den 390 kilometer lange cykelrute, Istidsruten. Ruten, der går igennem fem kommuners istidslandskab, kommer blandt andet forbi Jyderup og Undløse.
12.06.2020

Den 27. juni indvies den 390 kilometer lange cykelrute, Istidsruten. Ruten, der går igennem fem kommuners istidslandskab, kommer blandt andet forbi Jyderup og Undløse.

Siden 2016 har Holbæk Kommune, fire andre kommuner og seks oplevelsescentre arbejdet på en 390 kilometer lang cykelrute, Istidsruten, der løber gennem et landskab, der blev udformet for mere end 20.000 år siden.

Nu er Istidsruten klar til at blive taget i brug, og det markeres med en virtuel åbning den 27. juni, som du kan følge med i på Istidsrutens Facebookside.

Se Facebookbegivenheden for indvielsen her 

Istidsruten består af fem etaper, der går gennem Odsherred, Kalundborg, Lejre, Sorø og Holbæk Kommuner. Den kommer tættest på Mørkøv på etape 4 og 5, der går forbi Jyderup, og på etape 3, der går mellem Lejre og Sorø og har en borgerrute ind gennem Undløse.

Se cykelkort og foldere for rutens etaper her

To apps om Istidsruten

Under den virtuelle indvielse får man gennem en række videoer et indblik i noget af alt det, man som cyklist kan opleve på Istidsruten. Videoerne vil også være tilgængelige på Istidsrutens Facebookside efterfølgende.

Udover cykelkortene er der udarbejdet to apps til ruten – en navigationsapp, der bliver tilgængelig i løbet af juni måned, og Museum Vestsjællands app Tidslommen, hvor man kan interagere med landskabet.

Ruten vil efter planen blive fysisk indviet i foråret 2021.  

Foto: Jacob Eistrup

 Feedback

Sidst opdateret

09.06.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin