Spring til indhold

Kildebjergskolens sjetteklasser skal fiske og bygge både

I det kommende skoleår skal Kildebjergskolens og resten af kommunens sjetteklasser igennem et forløb på Kystliv Holbæk. Forleden blev kommunens lærere introduceret til forløbene.
12.08.2020

I det kommende skoleår skal alle Holbæk Kommunes sjetteklasser igennem et forløb på Kystliv Holbæk. Forleden blev kommunens lærere introduceret til forløbene.

I oktober måned skal sjetteklasse-eleverne på Kildebjergskolen udforske kystlivet omkring Holbæk i forbindelse med forløbet Kulturrygsækken

Eleverne skal nemlig, ligesom resten af Holbæk Kommunes sjetteklasser, igennem et obligatorisk forløb i Kystliv Holbæk i forbindelse med tilbuddet Kulturrygsækken.

Formålet med Kulturrygsækken er at eleverne oplever kunst, kultur og foreningsliv i deres nærmiljø og lærer på en anden måde end hjemme i skolen.

Erfaringer med praksisnære opgaver

Netop det at lære på en anden måde er, hvad lærer fra Kildebjergskolen Henrik Dahlgreen forventer af Kulturrygsækken. 

- Jeg forestiller mig at Kystliv er et sted med forløb, der med egne hænder giver eleverne erfaringer med helt praksisnære opgaver. Eksempelvis at barke af til mast, barke sejl, fiske med net og sejle på fjorden. At de lærer om hvordan den lokale natur påvirker måden, vi lokalt har bygget både og anvendt naturressourcerne, siger Henrik Dahlgreen, der forleden var på workshop på Kystliv Holbæk sammen med andre af kommunens sjetteklasse-undervisere. 

Henrik Dahlgreens sjetteklasser skal afsted på et fiske- og bådebyggerforløb i oktober. Udover forløbet for sjetteklasserne, skal alle kommunens ottendeklasser igennem et forløb på Teatret Fair Play med udgangspunkt i en forestilling om Kundby-pigen.Feedback

Sidst opdateret

09.06.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin