Spring til indhold

Forsøgsordning er slut - nu falder dommen i sagen om Gl. Skovvej

Den 12. maj 2021 skal Økonomiudvalget beslutte, om Gl. Skovvej ved Ringvej Syd skal spærres, eller om chikanerne på strækningen skal bevares indtil Regstrup Ringvej etableres i 2024. Herefter går sagen videre til Kommunalbestyrelsen.
11.05.2021

Siden marts 2020 har Holbæk Kommunes Vej og Trafik-afdeling haft fokus på Gl. Skovvej ved Ndr. Jernløse Skole.

Først blev vejen spærret på forsøgsbasis, efter kommunen havde fået en række henvendelse om, at der blev kørt for hurtigt ved skolen. Formålet var at undersøge konsekvenserne ved at lukke strækningen og flytte trafikken ud på den tidligere Skovvej. 

Dernæst blev vejen genåbnet, og det blev placeret midlertidige chikaner i plastik for at undersøge, om det var tilstrækkeligt til at bringe hastigheden ned. 

- Det er vigtigt for os at sørge for god trafiksikkerhed i hele kommunen, særligt ved skoler og andre steder hvor børn færdes, siger Lars Brandt Christensen, der er projektleder i Holbæk Kommunes afdeling Mobilitet og Ejendomme.

Beslutningen ligger hos Kommunalbestyrelsen

Den 12. maj 2021 skal Økonomiudvalget beslutte, om Gl. Skovvej ved Ringvej Syd skal spærres for motoriseret færdsel og at vejforløbet skal ændres. Den alternative indstilling, som Økonomiudvalget kan beslutte, er at Gl. Skovvejs eksisterende vejforløb mellem Ndr. Jernløse Skole og Ringvej Syd og de allerede etablerede chikaner på Gl. Skovvej bevares indtil Regstrup Ringvej etableres i 2024.

Hvis Økonomiudvalget beslutter sig for at anbefale forslaget, går sagen videre til Kommunalbestyrelsen, som træffer den endelige afgørelse.

Du kan læse hele dagsordenspunktet og tilhørende bilag ved at klikke her.

 

Opdatering pr. 17. maj 2021

Økonomiudvalgets beslutning om sagen vedrørende spærring af Gl. Skovvej blev:

”Sagen sendes tilbage til behandling i Udvalget for Klima og Miljø med forventningen om, at lokalforum involveres i evalueringen”.Feedback

Sidst opdateret

30.06.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin