Spring til indhold

Gl. Skovvej genåbner med chikaner

Gl. Skovvej ved Nr. Jernløse Skole bliver nu genåbnet med midlertidige chikaner for at teste, om chikanerne kan bringe hastigheden tilstrækkeligt ned.
01.07.2020

Gl. Skovvej ved Nr. Jernløse Skole bliver nu genåbnet med midlertidige chikaner for at teste, om chikanerne kan bringe hastigheden tilstrækkeligt ned. 

I marts afspærrede Holbæk Kommunes Vej og Trafik-afdeling Gl. Skovvej ved Nr. Jernløse Skole som et forsøg. Forsøget skete efter at kommunen havde fået en række henvendelser om, at der blev kørt for hurtigt ved skolen. Formålet var at undersøge konsekvenserne ved at lukke strækningen.

Forsøget viste, at folk kørte genveje, der ikke var hensigtsmæssige. Samtidig fik kommunen en række henvendelser fra borgere, der var utilfredse med afspærringen. Nu genåbnes strækningen, og der vil blive placeret midlertidige chikaner i plastic for at undersøge, om det er tilstrækkeligt til at bringe hastigheden ned.

- Det er vigtigt for os at sørge for god trafiksikkerhed i hele kommunen, særligt ved skoler og andre steder hvor børn færdes. Men det er ikke sådan, at vi ikke tager lokale henvendelser med i vores overvejelser. Nu prøver vi forskellige ting af for at se, om vi kan få sat hastigheden ned, så det er trygt for skoleeleverne, siger Lars Brandt Christensen, der er projektleder i Holbæk Kommunes afdeling Mobilitet og Ejendomme.

Læs også artiklen Spærring af Gl. Skovvej forlænges

Genåbner i denne uge

De midlertidige chikaner vil være på strækningen, der går fra p-pladsen ved Nr. Jernløse Skole og østpå til boldbanerne, i to-tre måneder, hvorefter forsøget vil blive evalueret. Strækningen bliver efter planen genåbnet i løbet af denne uge.

Har du spørgsmål til forsøgsordningen, kan du skrive til Holbæk Kommunes Vej og Trafikafdeling på vejogtrafik@holb.dk.Feedback

Sidst opdateret

09.06.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin