Spring til indhold

Hjemmeplejen i Regstrup er nomineret til Årets Læreplads

Hvert år har elever og lærlinge mulighed for at nominere deres praktiksted til Årets Læreplads. Det har Baiba Antipina gjort i år. Hun er elev i Holbæk Kommune, og hun har nomineret hjemmeplejen i Regstrup.
06.01.2021

Jeg følte mig velkommen og ventet

Baiba Antipina er elev som social- og sundhedshjælper (SSH) hos hjemmeplejen i Regstrup. Hun har lige afsluttet sit 13-ugers lange praktikophold. Lige nu er hun tilbage på skolen, indtil den 13. januar 2021, hvor hun vender tilbage til praktikpladsen igen. Baiba har nomineret hjemmeplejen i Regstrup, fordi hun synes, de er fantastiske og dygtige:

- Jeg har flere vejledere, og det fungerer godt. Fire uger inden jeg skulle starte, kontaktede de mig og inviterede mig på besøg, så jeg kunne se stedet. De viste mig rundt og havde lavet en mappe til mig med alle de informationer, jeg havde brug for. Mappen var et rigtig godt redskab. Jeg følte mig meget velkommen, og at de virkelig ventede på mig. Da jeg mødte op første dag, var jeg derfor helt tryg. Jeg vidste, hvor jeg skulle hen, og hvad der skulle ske.

De første to uger havde hjemmeplejen i Regstrup planlagt et godt introforløb til Baiba, som har været helt afgørende for, at hun kom godt fra start med sin praktik.

- Jeg har aldrig oplevet en så god velkomst og introduktion før. Jeg vil gerne anbefale stedet til mine kolleger og kammerater, siger hun.

Under sin praktik oplever Baiba, at vejlederne er gode til at støtte hende og er meget anerkendende i deres tilgang:

- Når jeg laver fejl, bliver jeg ikke skældt ud, men får at vide, hvad jeg skal gøre i stedet for. Jeg kan mærke, at jeg får en rigtig god start i faget ved at være der, at jeg kan blive en god SSH. Mine vejledere er professionelle og faglig dygtige, og jeg lærer rigtig meget af dem. Hvis jeg siger, at jeg har brug for hjælp, så får jeg den. Det synes jeg er vigtigt, at vi elever siger højt, når vi har et problem, de kan jo ikke vide det, forklarer hun.

- Jeg føler mig rigtig godt tilpas der og tryg ved at kunne sige det, når der er noget, jeg er usikker på, eller har brug for hjælp. Når jeg ringer til dem, siger de altid, at det var godt, du ringede. Og så får jeg udfordringer, så jeg kan lære noget. Hvis jeg siger til min vejleder, at der er noget, jeg har lyst til at prøve, bliver det hørt, og jeg får mulighed for at afprøve det”, afslutter Baiba Antipina.

Winnie Markussen, der er distriktsleder for hjemmeplejen, Regstrup/Undløse, er rigtig glad for nomineringen:

- Jeg blev rigtig glad, da jeg fik beskeden. Det gjorde mine vejledere også. Og de har fortjent den ros. For nogle år tilbage fik vi en del kritik af vores modtagelse af eleverne, fortæller Winnie Markussen og siger, at de har arbejdet rigtig meget med at forbedre oplevelsen for eleverne.

- Det er derfor så dejligt at høre, at det er noget af det, som Baiba har bemærket og roser os for. Det er skønt med anerkendelse af den indsats, vi har gjort, afslutter Winnie Markussen.

Baiba Antipina

Baiba Antipina er elev som social- og sundhedshjælper (SSH) hos hjemmeplejen i Regstrup.Feedback

Sidst opdateret

09.06.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin