Spring til indhold

Regstrup renseanlæg nedlægges

Regstrups spildevand skal fra 2023-2024 ledes til Tornved. Samtidig overgår 600 ejendomme til det åbne land, og skal dermed selv stå for spildevandsrensning. Blandt dem er beboerne på Teglværksvej i Regstrup.
20.05.2020

I 2023-2024 nedlægges renseanlægget i Regstrup. Det fremgår af Holbæk Kommunes nye spildevandsplan. Renseanlægget er et af fire renseanlæg i kommunen, der nedlægges i løbet af de næste ti år. Spildevandet vil i stedet blive ledet til de seks tilbageværende rensningsanlæg – i Regstrup er det Tornved.

Læs hele spildevandsplanen i Kommunalbestyrelses dagsordenspunkt 

Området ved Makvärket vil selv rense spildevand

En spildevandsplan beskriver blandt andet, hvordan man skal håndtere regn- og spildevand på sin egen grund. Herunder hvordan man skal rense spildevandet, hvis man har en ejendom i et område, der ikke er kloakeret - også kaldet det åbne land.

I Holbæk Kommunes nye spildevandsplan for 2020-2030 er cirka 600 ejendomme, der skulle have været kloakeret, overgået til det åbne land. Det gælder blandt andet ejendommene på Teglværksvej i Regstrup.

Det var ellers planlagt at FORS A/S skulle kloakere vejen, men størstedelen af beboerne og kulturhuset Makvärket, der også har hjemme på vejen, ønskede selv at finde en løsning til at rense deres spildevand.

Udgiften til kloakering afhænger af ejendommens størrelse, og det ville derfor blive en stor udgift at kloakere det tidligere teglværk Makvärket.

Kommunen undersøger 2200 ejendomme

Ejendommene på Teglværksvej er blandt i alt 2200 ejendomme i det åbne land, der ligger i oplandet til søer og vandløb, hvis vandkvalitet ikke lever op til EU’s miljøkrav. Derfor vil Holbæk Kommune i løbet af de næste ti år undersøge, om deres rensning af spildevand er god nok. Hvis ejendommene har et system, der udleder til et dræn eller et vandløb, skal de have en anden løsning, hvorimod et nedsivningsanlæg lever op til kravene.

Du kan læse mere om spildevand i det åbne land og krav til rensningsanlæg her

Holbæk Kommune har lagt en tidsplan, så man i løbet af de næste ti år kan gennemgå alle 2200 huses renseløsninger. Lever en ejendom ikke op til kravene, vil kommunen udsende et påbud om at man skal finde en anden løsning inden for to år. I den forbindelse vil man modtage et tilbud om spildevandsrensning fra FORS A/S.

Har du spørgsmål til spildevandsrensning eller spildevandsplanen kan du kontakte spildevandsteamet på spildevand@holb.dk

 Feedback

Sidst opdateret

09.06.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin