Spring til indhold

Spærring af Gl. Skovvej forlænges

Coronaepidemien har givet mindre trafik end normalt. Derfor forlænges forsøget med at afspærre Gl. Skovvej ved Nr. Jernløse Skole til den 1. juli.
27.05.2020

I marts afspærrede Holbæk Kommunes vej og trafik-afdeling Gl. Skovvej ved Nr. Jernløse Skole som en forsøgsordning. Forsøget, der skete efter en række borgerhenvendelser, havde til formål at øge trafiksikkerheden ved at lukke for gennemgående trafik ved skolen.

Det skulle vise, om forældre, der kører deres børn til skole, er villige til at benytte alternative ruter eller sætte deres børn af ved den lukkede del af Gl. Skovvej, så børnene kan gå det sidste stykke til skolen.

Det har dog ikke været muligt at lave de planlagte vurderinger og målinger i området, da der på grund af coronaepidemien har været mindre trafik, og skolen har været delvist eller helt lukket. Derfor har kommunens vej og trafik-afdeling besluttet at forlænge forsøgsordningen indtil den 1. juli 2020.

- Nu da skolerne, og generelt hele Danmark, åbner mere op igen ønsker vi at forlænge forsøgsordningen, da vi nu vil opnå et mere retvisende dagsbillede af situationen, uden at være præget af COVID-19 af samme grad, siger Andreas Willer Jørgensen, der er vejingeniør i Holbæk Kommune.

Læs den tidligere artikel om afspærringen af Gl. Skovvej her 

Kan justere før endelig lukning

Den afspærrede strækning går efter p-pladsen ved Nr. Jernløse Skole og østpå til boldbanerne. Den er planlagt til lukning ved udvidelse af Ringvejen, og lukningen afprøves nu, så det er muligt at evaluere og justere, når den endelige lukning træder i kraft.

-Holbæk Kommune vægter trafiksikkerheden omkring skoler højt. Vi arbejder derfor på at finde en løsning der opfylder de ønsker, vi har til trafiksikkerheden i området, der samtidig vil genere mindst muligt, siger Andreas Willer Jørgensen.

Efter den 1. juli vil forsøget blive evalueret og eventuelt blive suppleret med en anden forsøgsordning. Der vil komme mere information om dette, hvis det skulle blive aktuelt.

Har man spørgsmål til forsøgsordningen, kan man skrive til vejogtrafik@holb.dkFeedback

Sidst opdateret

09.06.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin