Spring til indhold

Hørby Strandpark består

Hørby Strandpark blev skabt i sommeren 2020 af fem teenagere. Læs her, hvorfor de gjorde det - og hvad havnefogeden på Hørby Havn sagde til ideen.
15.03.2021

Hørby Strandpark blev skabt i sommeren 2020 af fem teenagere. Læs her, hvorfor de gjorde det - og hvad havnefogeden på Hørby Havn sagde til ideen. 

Isabella Flyvholm Jensen har boet på Tuse Næs hele sit liv. Hver dag runder hun Hørby Havn, og især om sommeren bliver mange af de lyse timer brugt på havnen for at bade og slappe af.

Derfor blev hun ked af at se, at et område på Hørby Havn var fyldt med krat og gammelt haveaffald. Det måtte kunne udnyttes bedre. Derfor trak Isabella og hendes fire veninder i arbejdstøjet i sommeren 2020 og skabte Hørby Strandpark.

”Vi er fem veninder her i byen, der har kedet os rigtig meget under nedlukningen. Vi manglede noget at lave, og så besluttede vi os for at lave Hørby Strandpark. Vi brugte ni timer i alt. Først fjernede vi krattet og haveaffaldet og kørte det væk”, fortæller Isabella. En af venindernes far hjælp med at læsse en trailer og køre det på genbrugspladsen.

”Min veninde havde nogle paller tilovers, og så byggede vi de paller, der står der nu. Min anden venindes lillesøster tegnede skiltet. Det har vi fået indrammet, så det ligner et rigtigt skilt”, siger Isabella om samarbejdet omkring at skabe Hørby Strandpark. Hun er glad for, at beboerne i området og gæster på Hørby Havn har taget godt imod initiativet.

Havnefogeden er cool

”Jeg runder havnen hver dag, og det er så hyggeligt at se, at folk bruger det. Jeg brugte det selv meget i sommer med mine veninder. Vi kunne godt lige klemme os sammen og være tre personer på én palle”, siger Isabella med et grin.

Havnefogeden Allan Lystrup, som også arbejder som fælles-skaber i Holbæk Kommune, var også helt med på ideen, da veninderne henvendte sig til ham.

”Det er dejligt, at de unge mennesker har brugt tiden på at rydde området på Hørby Havn. De har virkelig gjort det pænt. Jeg synes, det er rart, at de har taget initiativ til det og lavet noget, mange andre kan få glæde af”, fortæller Allan Lystrup.

Isabella har heller ikke været i tvivl om, at havnefogeden bakkede op om ideen.
”Havnefogeden var helt cool med det. Da vi var færdige, fik vi en isvaffel hver. Så det må være godkendt”, afslutter Isabella Flyvholm Jensen med et smil i stemmen.

Hørby Strandpark har været på Hørby Havn siden sommeren 2020, og på nuværende tidspunkt er der ingen udløbsdato for den lille park.Feedback

Sidst opdateret

10.06.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin