Spring til indhold

Istidsruten kommer forbi Hagested og Tuse Næs

Den 27. juni indvies den 390 kilometer lange cykelrute, Istidsruten. Ruten, der går igennem fem kommuners istidslandskab, kommer blandt andet forbi Hagested og giver mulighed for en sløjfe på Tuse Næs.
12.06.2020

Den 27. juni indvies den 390 kilometer lange cykelrute, Istidsruten. Ruten, der går igennem fem kommuners istidslandskab, kommer blandt andet forbi Hagested og giver mulighed for en sløjfe på Tuse Næs.

Siden 2016 har Holbæk Kommune, fire andre kommuner og seks oplevelsescentre arbejdet på en 390 kilometer lang cykelrute, Istidsruten, der løber gennem et landskab, der blev udformet for mere end 20.000 år siden.

Nu er Istidsruten klar til at blive taget i brug, og det markeres med en virtuel åbning den 27. juni, som du kan følge med i på Istidsrutens Facebookside.

Se Facebookbegivenheden for indvielsen her

Forbi Hagested og Tuse Næs

Istidsruten består af fem etaper, der går gennem Odsherred, Kalundborg, Lejre, Sorø og Holbæk Kommuner. På første etape kommer den, på vej fra Nykøbing Sjælland til Holbæk, blandt andet igennem Hagested. Her fører den over en bro ved Skjolds løb, og på vejen er der blandt andet adgang til shelter, muldtoilet og vand.

I Hagested Naturbørnehus er der desuden ved at blive etableret et gør det selv-cykelreparationsværksted til rutens gæster. Her er også mulighed for at vælge en sløjfe, der går ind over Tuse Næs og er smuk landskabsmæssigt. (evt. ingen formidlingsskilte, men findes på appen)

Se cykelkort og folder for etape 1 her

To apps om Istidsruten

Under den virtuelle indvielse får man gennem en række videoer et indblik i noget af alt det, man som cyklist kan opleve på Istidsruten. Videoerne vil også være tilgængelige på Istidsrutens Facebookside efterfølgende.

Udover cykelkortene er der udarbejdet to apps til ruten – en navigationsapp, der bliver tilgængelig i løbet af juni måned, og Museum Vestsjællands app Tidslommen, hvor man kan interagere med landskabet.

Ruten vil efter planen blive fysisk indviet i foråret 2021.  

Læs mere på Istidsruten.dk

Foto: Jacob Eistrup



Feedback

Sidst opdateret

03.08.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin