Spring til indhold

Penge går til udvikling af tusenaes.dk

Tuse Næs Lokalforum har søgt tilskud til udvikling af tusenaes.dk. Ansøgningen er godkendt, og dermed går 75.000 kr. til udvikling af hjemmesiden.
28.09.2020

På Tuse Næs har lokalforum søgt tilskud fra Holbæk Kommunes pulje ”Rum til fællesskab”. Ønsket har været at få tilskud til at udvikle tusenaes.dk, så hjemmesiden kan blive et digitalt, lokalt samlingssted for borgere – og samtidig være en portal med en samlet præsentation af området for turister og andre interesserede.

Projektudvalget for Udvikling af Lokalområderne, der sidder bag puljen, betragtede projektet som en god idé. Derfor anbefalede projektudvalget at godkende ansøgningen, og den beslutning vedtog Kommunalbestyrelsen endeligt 23. september. Dermed får Tuse Næs Lokalforum 75.000 kr. til udvikling af hjemmesiden.

Alt, hvad der sker på næsset

Det er planen, at hjemmesiden skal fungere som en kommunikationsplatform, hvor alle lokale aktører kan bidrage. Her kan de skrive om alt, der sker på næsset – aktiviteter, kulturelle oplevelser, seværdigheder og unik natur. Og det hele skal præsenteres på en let, overskuelig og moderne måde, så læseren opnår den størst mulige viden på områderne.

En af de konkrete funktioner bliver en digital kalender. Her vil alle arrangementer fremgå i et samlet overblik. På den måde kan man finde alt, hvad der sker på Tuse Næs, et enkelt sted. Samtidig sikrer kalenderen plads og respekt for alle arrangementer, da man undgår at afholde flere arrangementer på samme tid.

En af ønskerne til udviklingen er, at det på hjemmesiden bliver muligt at importere og eksportere informationer nemt og effektivt til andre platforme. Det kan for eksempel være platforme som MinLandsby-appen.

En bred gruppe står bag den kommende udvikling af hjemmeside og produktionen af indhold. Det er nemlig både borgere, foreninger og arbejdsgrupper. Arbejdsgruppen for Erhverv og Landbrug fra udviklingsplanen varetager den tekniske opsætning af kommunikationsplatformen, og den nødvendige undervisning af de øvrige brugere sker i samarbejde med Tuse Næs Lokalforum.

Det samlede projektbeløb er 150.000 kroner, hvoraf halvdelen kommer fra ”Rum til fællesskab”. Derudover lægger frivillige i alt 600 timers arbejder i udviklingsprojektet, og fremtidige driftsomkostninger dækkes via sponsorer, tilskud og fundraising.

Læs mere om ”Rum til fællesskab” her, og se beslutningen om tilskud i Kommunalbestyrelsen her under punkt 227.Feedback

Sidst opdateret

24.06.2022

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin