Spring til indhold

Planer om 17 seniorboliger i Udby

En kommende lokalplan skal bane vejen for 17 nye rækkehuse på Udbyvej 79. Før husene kan opføres skal Rugtvedgaard, der ligger på adressen, dog rives ned. Den er kategoriseret som bevaringsværdig, og nedrivningen er derfor i høring.
20.08.2020

Økonomiudvalget har netop vedtaget at udvide en kommende lokalplan for Udby. Lokalplanen blev sat i gang i april, for at gøre det muligt at opføre 12 rækkehuse ved den gamle Sparkøbmand på Udbyvej.

Læs tidligere artikel om en lokalplan for Udby

Oven i det har Holbæk Kommune nu modtaget en ansøgning om at opføre 17 rækkehuse på Udbyvej 79, og derfor er lokalplansområdet, der skal gøres til byzone i stedet for landzone, nu udvidet.

Nedrivning af gård i høring

Grundejerens planer for Udbyvej 79 er at bygge 17 seniorvenlige lejeboliger i ét plan med fælles opholdsarealer. Den firelængede gård, Rugtvedgaard, skal derfor rives ned. Gården er bevaringsværdig i "middel kategori", og ansøgningen om at nedrive den er derfor i høring indtil den 24. september. 

Borgermøde i forbindelse med den kommende lokalplan vil så vidt muligt blive koordineret med lokalplanen, der er på vej for bofællesskabet Fællesmark på Udbyvej 25. 

Læs mere i Økonomiudvalgets dagsordenspunkt fra den 19. august 2020

 

 Feedback

Sidst opdateret

29.07.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin