Spring til indhold

Præmie til Tuse Næs Vej 15

Gården på Tuse Næs Vej 15 blev præmieret, da et dommerpanel kårede den som en af vinderne af kampagnen ”Bevaringsværdige Holbæk”.
07.10.2020

Gården på Tuse Næs Vej 15 blev tidligere præmieret, da et dommerpanel kårede den som en af vinderne af kampagnen ”Bevaringsværdige Holbæk”.

Kampagnen blev søsat sidste efterår af Holbæk Kommune, Historiske Huse, FBL-Holbæk og Museum Vestsjælland. Formålet var at sætte fokus på den kulturarv, der gemmer sig lige foran øjnene af os, og samtidig skulle de bedste eksempler på bygninger med arkitektoniske og kulturhistoriske kvaliteter findes.

Nu er de 10 bedste eksempler fundet, og heriblandt er Tuse Næs Vej 15. Ejerne af de bevaringsværdige bygninger har hver fået overrakt en plakette som præmie for den flotte titel. Overrækkelse foregik til et arrangement på Holbæk Museum i anledning af Arkitekturens Dag i mandags den 5. oktober.

Gården på Tuse Næs Vej 15 er en traditionel firelænget, stråtækket bindingsværksgård, der står anført som opført 1777. Bygningskonstruktion er båret af en århundredgammel bygningstradition.

Sjællandske bindingsværksgårde har typisk fire længer, der er sammenbyggede i hjørnerne: ”Så de danner en forholdsvis lille gårdsplads, hvorfra der er en port ud til vejen”, anføres det i Kommuneatlas Holbæk fra 1993.

Den nuværende ejer af Tuse Næs Vej 15 overtog gården i 1982 og har angiveligt lagt talløse timer til istandsættelse og renovering af stedet. Derfor modtog den smukke gård en plakette 5. oktober.

Se mere om kampagnen "Bevaringsværdige Holbæk" her.Feedback

Sidst opdateret

09.06.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin