31.05.2022
Faktisk er der tale om hele seks små konferencer i én. For ud fra seks forskellige temaer skal det drøftes, hvordan en sund fremtid ser ud i Holbæk Kommune. Input fra konferencen vil være en del af grundlaget for udarbejdelsen af den nye sundhedspolitik, der skal sætte ramme og retning for, hvordan der skal arbejdes med sundhed og sundhedsfremme i de kommende år.
”I Holbæk Kommune har vi ligesom i resten af Danmark en stor og vigtig opgave i at finde ud af, hvordan vi nu og i fremtiden kan skabe sundere rammer, bedre mental sundhed og mere lighed i sundhed. Derfor har vi brug for, at borgere, politikere og civilsamfund samarbejder om at finde ud af, hvordan vi sammen og lokalt i vores kommune kan lykkes med at fremme sundheden. På konferencen håber vi på, at vi kan få en masse input og gode drøftelser, som vi kan tage med os videre i udarbejdelsen af den nye sundhedspolitik,” fortæller John Harpøth, der er formand for Udvalget for Ældre og Sundhed, og som håber, at du, som bor eller er aktiv i Holbæk Kommune, vil være med til at debattere. Vi har brug for din deltagelse, så vi kan lykkes med at fremme sundheden her i Holbæk Kommune.
Formålet med konferencen er at give borgere, politikere, medlemmer af kommunens råd (seniorråd, handicapråd m.fl.), medarbejdere og ledere på tværs af kommunens kerneområder en mulighed for at mødes til en fælles dialog om, hvordan vi arbejder med sundhedsudfordringerne i Holbæk Kommune. Dialogerne vil tage udgangspunkt i de aktuelle udfordringer for sundheden, som er defineret i Sundhedsprofilen 2021 samt perspektiver på sundheden, som er indsamlet i de enkelte kerneområder.
De seks temaer på konferencen
Konferencen afholdes seks forskellige steder i Holbæk by, tirsdag den 21. juni i tidsrummet kl. 15.00-18.00. På hvert sted mødes deltagerne om et særligt tema. De seks temaer er:
- Fysiske rammer der fremmer sundhed og trivsel
De nære rammer, som vi færdes i i hverdagen, påvirker vores sundhed og trivsel. I dette tema drøfter vi, hvordan de fysiske rammer (inde- og udemiljøer) kan bidrage til vores fysiske, sociale og mentale sundhed.
- Alle med i fællesskaber
At være en del af et positivt fællesskab har stor betydning for vores sundhed og trivsel. I dette tema arbejder vi med, hvordan vi kan få mange flere med i de formelle og uformelle fællesskaber i kommunen.
- Indflydelse på egen sundhed
En tidlig indsats og sundhedsfremme tidligt i livet kan styrke vores trivsel og muligheder resten af livet. Hvis vi skal lykkes med at styrke sundhed tidligt i livet, skal vi gøre det på måder, der møder børn og unge i dét, der optager dem. I dette tema undersøger vi, hvordan vi kan arbejde med sundhed på en måde, hvor vi møder børn og unge i dét, der optager dem.
- Flere gode leveår – sunde vaner for livet
At leve et sundt og aktivt liv er vigtigt for et menneskes livskvalitet. Sunde vaner gennem livet kan bidrage til flere gode leveår og styrker vores muligheder for at leve det liv, vi ønsker – også når livet nærmer sig sin afslutning. I dette tema undersøger vi, hvordan vi gennem livet kan vedligeholde gode vaner og få flere gode leveår for den enkelte.
- Mestring, når livet gør ondt
Igennem livet møder vi udfordringer. Nogle af de udfordringer bider sig fast og gør det svært at leve det liv, vi ønsker. Mestringsstrategier kan give os en meningsfuld måde at handle i vores egne liv fx i mødet med stress, depression eller angst. I dette tema undersøger vi, hvordan vi kan skabe gode betingelser for mestring, sådan vi kan vi holde fast i et aktivt liv med interesser, job og uddannelse
- Mere lighed i sundhed
Faktorer såsom rygning, svær overvægt, psykisk sygdom eller fysiske funktionsnedsættelser udgør risikofaktorer for et menneskes sundhed. Desværre har disse faktorer en tendens til at klumpe sig sammen hos nogle borgere. I dette tema undersøger vi, hvad vi kan gøre for at fremme sundheden for de grupper, der har mest brug for det.
Tilmelding
Når du melder dig til, skal du vælge den temasession, hvor du har mest på hjerte. Deltagerbegrænsning (30 pr. session).
Tilmeldingsfristen er fredag den 17. juni.
Tilmeldingslink
Fakta om den kommende sundhedspolitik
Der lægges op til en fælles sundhedspolitik, som alle områder i kommunens bidrager til at udvikle og realisere, og som kan favne de brede faglige perspektiver og det politiske fokus på sundhed. Politikken skal gøre det muligt, for det enkelte kerneområde, at koble bidrag til sundhedsfremmende indsatser, aktiviteter og handlinger op til den fælles sundhedspolitik - så det bliver tydeligt, at vi er sammen om sundhed.
Målgruppen for politikken er alle borgere, hvilket også betyder, at den ikke er afgrænset til bestemte borgergrupper, aldersgrupper eller andet. Sundhedspolitikken skal fungere som en fælles paraply, der dækker på tværs af kommunens mere definerede målgrupper. Sundhedspolitikken rummer dermed alle borgerne i deres individuelle livsforløb og livsfaser.
Læs kommissorium for udarbejdelsen af en ny sundhedspolitik i Holbæk Kommune