Motorvej hele vejen til Kalundborg

29-06-2023

Tredje etape af Kalundborg-motorvejen er besluttet. Det bliver en løsning med motorvej på den fulde strækning – men uden ramper til og fra Knabstrup.

Tredje etape af Kalundborgmotorvejen mellem Knabstrup og Kalundborg er nu godkendt af forligskredsen bag vejdelen af Infrastrukturplan 2035. Forligskredsen besluttede løsningen med motorvej hele vejen, og arbejdet skal efter planen begynde i 2024, og den nye vej skal være klar til brug i 2028.

Det er en nyhed, der får en blandet modtagelse hos Holbæk Kommunes fungerende borgmester Lars Qvist.

”Jeg har med tilfredshed noteret mig, at forligskredsen bag Kalundborgmotorvejen har afsat yderligere en halv milliard kroner til at anlægge motorvej hele vejen mellem Knabstrup og Kalundborg. Erhvervsmæssigt er det godt for det nordvestsjællandske område, at der nu er en hurtig forbindelse hele vejen fra København over Roskilde, Holbæk og til Kalundborg. Jeg kan dog også konstatere, at forligskredsen trods næsten en halv mia. ekstra kroner ikke har fundet penge til ramperne Knabstrup og den parallelvej, der skulle dirigere øget trafik uden om Jyderup by. Desuden bliver midte-ramperne i Jyderup nedlagt. Det efterlader os med store trafikale udfordringer i Jyderup, Knabstrup og Mørkøv. Vi vil derfor kontakte trafikministeren en af de nærmeste dage for fortælle om de lokale konsekvenser,” fortæller Lars Qvist.

Han er i øvrigt lidt uforstående over for, at loven er i høring fra næste uge og frem til midten af august, hvor både politikere og mange medarbejdere holder ferie.

”Men naturligvis udarbejder vi et høringssvar. Der er ting, som vi meget gerne vil have rettet op på.”

Link: Projektbeskrivelse af Kalundborgmotorvejen

Link: Transportministeriets pressemeddelelse om beslutningen

Senest opdateret 29-06-2023