Ny arbejdstidsaftale med fokus på fastholdelse

31-05-2023

Holbæk Kommune og Holbæk Lærerkreds har underskrevet en ny arbejdstidsaftale. Aftalen har fået tilføjet et afsnit om rekruttering og særligt fastholdelse.

Afløseren for den tidligere arbejdstidsaftale mellem Holbæk Kommune og Holbæk Lærerkreds er nu underskrevet. Som noget nyt er der et afsnit, som specifikt forholder sig til rekruttering og fastholdelse af lærere på kommunens skoler.

”Det er næppe gået nogens næse forbi, at der er rift om medarbejderne til mange offentlige jobfunktioner. Det gælder ikke mindst lærerne. Derfor skal vi også blive bedre til at tiltrække, modtage og fastholde medarbejdere. Det fokus tager vi hul på med den her arbejdstidsaftale”, siger Lene Magnussen, der er direktør i Holbæk Kommune.

Konkret forholder aftalen sig for første gang til, hvordan den gode modtagelse ser ud for en ny medarbejder på en skole.

”Det er ekstremt vigtigt for fastholdelsen, at nye medarbejdere får en god og tryg start. Derfor har vi også skrevet ind i den nye aftale, hvad man kan forvente, når man er ny. For eksempel vil man fremover få en mentor tilknyttet. Samtidig har vi beskrevet forventningerne til ledelsen, mentoren, tillidsrepræsentanten og andre centrale medarbejdere. Det hele er samlet i overskuelige tjeklister. Vi har med andre ord forsøgt at gøre det så let som muligt at give nye medarbejdere den optimale opstart,” siger Hans Junker, der er kredsformand for Holbæk Lærerkreds.

Modtagelsen starter allerede inden første arbejdsdag med forberedelse af tekniske hjælpemidler, nøgler osv. Herfra giver tjeklisterne mulighed for en lokal planlægning af et introduktionsprogram, der kan strække sig over lang tid.

”Nyuddannede har brug for en mere omfattende introduktion end en erfaren lærer. Men alle har brug for en indføring i forholdene på ny arbejdsplads, og så er det også helt afgørende at blive inddraget i det sociale, så man føler sig godt tilpas og forhåbentlig bliver på skolen længe,” slutter Hans Junker.

Du kan læse arbejdstidsaftalen her

Du kan læse bilaget om fastholdelse her

Senest opdateret 31-05-2023