Prisen for socialt ansvar uddelt for første gang

29-03-2023

Holbæk Kommunes CSR-pris gik til tømrervirksomheden EBH Byg.

På tirsdagens jobmesse, der blev afholdt i BOXEN i Holbæk, blev kommunens første pris for at tage socialt ansvar og hjælpe borgere på kanten af arbejdsmarkedet uddelt.

I starten af året har alle kunnet indstille virksomheder, som gør en forskel for andre mennesker. Herefter udvalgte en bedømmelseskomité tre virksomheder, i dette tilfælde EBH Byg, Gislinge Mureren og Bauhaus Holbæk, som alle efterfølgende kunne stemme på.

I går blev sløret så løftet for, hvem der havde fået flest stemmer. Og med knap halvdelen af stemmerne gik Holbæk Kommunes første CSR-pris således til EBH Byg.

I sin tale sagde borgmester Christina Krzyrosiak Hansen blandt andet:

"Vi har alle sammen brug for at være en del af et fællesskab og at føle, at der er brug for os. vi vil gerne hædre de virksomheder, der gør mere, end de egentlig bør. De virksomheder, som giver tilbage til vores fællesskab, og som forstår, at netop fællesskabet er helt afgørende for, at vi hver især kan lykkes. De af jer, som har set præsentationsvideoerne af de tre nominerede virksomheder, ved, at det gør en kæmpe forskel for de mennesker, der får en chance. De får en chance, fordi virksomhederne åbner døren lidt mere, og dermed gør plads til nogle af dem, der normalt har svært ved at finde en plads. Fordi de er parate til at give lidt mere for at få partnerskabet til at fungere."

Med CSR-prisen ønsker Holbæk Kommune netop at hylde de lokale virksomheder, der tager socialt ansvar og gør en indsats for, at mennesker med fysiske, psykiske eller sociale udfordringer bliver en del af arbejdsmarkedet.

Det betaler sig at tage et socialt ansvar

Undersøgelser viser, at virksomheder med en tydelig social ansvarlig profil har lettere ved at tiltrække nye kunder og medarbejdere samt at medarbejdernes engagement, tryghed og sammenhold styrkes.

Arbejdskraften bliver sparsom de kommende år, så ved at åbne op for rummelig rekruttering og sætte social ansvarlighed på dagsordenen, er virksomheden også med til at sikre arbejdsstyrken i fremtiden.

Vil du gøre en forskel for ledige borgere?

Vil du høre mere om, hvordan din virksomhed kan gøre en forskel? Så er du velkommen til at kontakte Holbæk Kommunes Virksomhedsservice på telefon 72 36 31 31 eller projektleder Elin Birk på telefon 72 36 26 72 og e-mail elbir@holb.dk.

Se præsentationsvideo af de tre nominerede virksomheder

Senest opdateret 29-03-2023