Ny pris for grønnere byggerier

28-11-2023

Hvis man bruger færre kemikalier i byggematerialerne, er det godt for mennesker og miljøet, fordi brugerne får et sundere indeklima og fordi materialerne bedre kan genanvendes. En ny pris er indstiftet for at fremme de gode eksempler

Holbæk Kommune indgår i et samarbejde, der skal fremme grønnere byggerier i lande rundt om Østersøen.

NonHazCity 3 hedder projektet, og i midten af november annonceredes en ny pris med navnet NonHazCity Building Award.

NonHazCity Building Award er den første pris, der anerkender de bedste politikker inden for byggeri i Østersøregionen på lokalt, regionalt eller nationalt niveau. Målet er at fremhæve politikker, der beskytter mennesker og miljøet mod farlige kemikalier i bygninger, samtidig med at der integreres genanvendelse, giftfrie materialer og klimaneutralitet. World Future Council koordinerer og uddeler prisen inden for rammerne af NonHazCity 3-projektet.

"Kommuner har ansvaret for at beskytte deres borgere og miljøet mod farlige kemikalier og bidrage til klimaneutralt og cirkulært byggeri. Vi kan ikke have bæredygtige byer og lokalsamfund uden bæredygtigt byggeri. Denne pris hjælper os med at vise, at bæredygtigt byggeri er muligt, og øge bevidstheden blandt byer for at være førende i implementeringen af disse løsninger," sagde viceborgmesteren i Tallinn, Joosep Vimm.

Alexandra Wandel, formand for ledelsen i World Future Council, udtalte:

"Alle har et ansvar over for kommende generationer, som byggesektoren kan bidrage til med ikke-farlige, cirkulære og klimavenlige byggerier. Vi opfordrer beslutningstagere, civilsamfundet, videnskabsfolk og borgere til at indsende deres nominering til denne unikke pris. Vi ønsker at give inspiration til at fremvise innovative løsninger."

Nomineringer modtages her

Meddelelsen af den nye pris skete på konferencen "Driving change: empowering sustainability through green governance," der fandt sted på Tallinn Creative Hub som en del af Tallinns Green Technology Week.

Konferencen har til formål at samle byer fra Østersøregionen og videre samt virksomheder og eksperter for at drøfte grøn offentlig indkøbspolitik og støtte til bæredygtigt forbrug og produktion. Konferencen blev åbnet af borgmesteren i Tallinn, Mihhail Kõlvart.

 

Senest opdateret 28-11-2023