Nye funktioner på sundhed.dk giver dig bedre overblik

22-11-2023

Sundhed.dk har lanceret to nye funktioner, som gør det nemmere for dig at få overblik over dine aftaler med sundhedsvæsenet samt opdatere dine personlige oplysninger.

Sundhed.dk har lanceret to nye funktioner 'Aftaler' og 'Stamkort', som skal gøre det nemmere at dele oplysninger på tværs af kommunal sundhed og pleje, hospital, praktiserende læger og speciallæger.

Samtidig skal de sikre, at koordineringen mellem forskellige sektorer bliver nemmere og tryggere, hvad enten du er patient, pårørende eller sundhedsprofessionel.

Aftaler

Aftaler er en digital kalender på sundhed.dk, hvor du kan se dine aftaler med hospital, kommunal sundhed og pleje samt praktiserende læge og speciallæger.

Pårørende kan få adgang til 'Aftaler' med en fuldmagt. Løsningen giver også sundhedspersoner adgang til at se dine aftaler på tværs i sundhedsvæsenet.

Læs mere om aftaler (sundhed.dk)

Stamkort

Stamkort giver dig mulighed for at udfylde dine personlige oplysninger, fx pårørende og telefonnummer, på sundhed.dk.

Sundhedspersoner har også adgang til stamkortet og kan dermed få et samlet overblik over dine stamdata på tværs i sundhedsvæsenet.

Læs mere om stamkort (sundhed.dk)

Hvem kan se dine data?

Sundhedspersonalet må kun se dine aftaler og oplysninger i dit stamkort, hvis du er i behandling hos dem, og hvis det er relevant for din behandling.

Hvis du ikke ønsker, at andre i sundhedsvæsenet skal kunne se dem, kan du spærre for deling på sundhed.dk/spaerring. Hvis du ikke har MitID, kan du ringe til Sundhedsdatastyrelsen på telefon 32 68 39 00 og taste 2.

Læs folder om Aftaler og Stamkort

Senest opdateret 18-04-2024