Unge laver egen virksomhed

24-04-2024

Syv unge drenge har kastet sig ud iværksætteri. De har nemlig startet deres eget firma med tilhørende cvr-nummer.

Syv unge drenge har kastet sig ud i livet som iværksættere, og målet er at producere deres helt eget tøj i form af tracksuits. De unge iværksættere mødes hver tirsdag i Grønneparkens fælleshus, og her får de sparring af det lokale erhvervsliv, frivillige venturepiloter og en koordinator fra UngHolbæk.

Iværksætteriet er kommet i stand som følge af et samarbejde mellem den landsdækkende organisation Mind Your Own Business og Holbæk Kommune. Samarbejdet handler om at lave udviklingsforløb for unge drenge i 7.-9. klasse, hvor de lærer at opbygge en virksomhed. Det dækker over økonomi, produktion, HR, marketing og kommunikation, og iværksætterne der derfor delt op i mindre teams, hvor de tager sig af alle opgaverne.

I virksomheder spiller trivselsundersøgelser desuden en vigtig rolle. De giver nemlig indblik i medarbejdernes velbefindende og jobtilfredshed. Tirsdag i denne uge begyndte iværksætternes møde derfor med at gennemgå en trivselsundersøgelse, de for nylig har lavet. Den viste, hvor det gik godt, og hvor de kan have fokus på at forbedre arbejdsmiljøet.

For de unge iværksættere er forløbet en god ramme til at får læring på en ny måde. De er en del af et forpligtende fællesskab, hvor de kan sparre med hinanden og få viden fra etablerede erhvervsfolk, og samtidig arbejder de med produkter, de selv finder interessant.

Iværksætterforløbet varer otte måneder og ender med, at drengene præsenterer deres projekt til et arrangement i København, hvor der er deltagere fra hele landet. Efter præsentationen kan virksomhedsejerne vælge af nedlægge firmaet eller gå videre på egen hånd. En tredje mulighed er, at Mind Your Own Business støtter virksomheden og hjælper den videre på MYOB Akademiet, hvor drengene får mulighed for at videreudvikle deres mikrovirksomhed.  

Samarbejdet mellem Mind Your Own Business og Holbæk Kommune varer i to år, og dermed kan flere hold iværksættere nå gennem et forløb.

Senest opdateret 24-04-2024