Stemmerne er afgivet

23-01-2024

Der blev sat masser af krydser, af årets elevrådsvalg løb i dag af stablen på skolen i Store Merløse.

Hvert år afholdes et meget vigtigt valg i Store Merløse. Det er elevrådsvalget, og det løb af stablen i dag 24. januar. Valgdeltagelsen formodes at ligge på 100 procent, og hele 60 procent af skolens elever stillede op.

For to uger siden blev kandidaterne fra 1.-5. klasse offentliggjort, og derefter er fuldt ægte valgkamp med plakater og debatter. Flere af eleverne har haft mærkesager – herunder miljø, udendørsaktiviteter og en skole uden banderi.

Da klokken i dag slog 10, samlede alle elever i gymnastiksalen. Efter en fællessang, blev stemmesedlerne uddelt, og så gik turen til stemmeboksene. Der måtte sættes op til tre krydser, og derefter foldede hver enkelt elev sin stemmeseddel og puttede den i valgurnen.

Stemmerne tælles sammen, og i morgen 25. januar bliver resultatet offentliggjort til årets valgfest.

Opgaver i elevrådet

Der er flere opgaver som medlem af elevrådet. Det dækker for eksempel aktiviteter til ”god stil”, hvor eleverne sætter leg i gang for de mindste.

En opgave er også at samle input og idéer, som kan føres ud i skolelivet. Det kan handle om, hvad der skal foregå til fastelavn, og hvilken musik der skal spilles til valgfesten, men det kan også handle om mooncars. Det var nemlig et ønske, som elevrådet gik til skolebestyrelsen med og senere fik bevilliget.

Ukrainekrigen forsinkede leveringen, som endte med at komme fra en anden skole. På den måde lykkedes det elevrådet at skaffe mooncars til Store Merløse Skole.

Elevrådet har desuden nogle frynsegoder. De har blandt andet et særligt lokale, de selv har indrettet. Her kan de udveksle idéer og planlægge aktiviteter.

I 5. klasse går Laura og Maren, der har siddet i elevrådet i 2 år og er genopstillet. De mener begge, det er fedt at få lov til at forbedre skolen, og de fortæller, at det har stor betydning at blive inkluderet.

Et godt råd til dem, der overvejer at stille op, er, at: ”Det skal man bare gøre. Det er sjovt og hyggeligt, og man behøver ikke at være nervøs”, fortæller eleverne.

Senest opdateret 23-01-2024