PostNord Danmark Rundt giver trafikale ændringer

28-06-2024

Når Danmarks største cykelløb rammer Holbæk Kommune lørdag den 17. august, kommer det på dagen til at betyde trafikale ændringer langs ruten.

Lørdag den 17. august bliver 4. etape af PostNord Danmark Rundt fra Store Heddinge til Holbæk kørt. En strækning på knap 180 km. Her kører rytterne i Holbæk Kommune forbi Store Merløse, Nørre Vallenderød, Tjørnede, Brorfelde (her vil der være rundstrækning á tre omgange og bakkespurt), Sønder Asmindrup, Store Grandløse, Bredetved, Tjebberup og Dragerup, inden rytterne skal køre tre omgange på en rundstrækning i Holbæk midtby.

Ole Hansen, formand for Udvalget for Kultur og Fritid i Holbæk Kommune, glæder sig til, at der igen bliver dækket op til cykelfest.

”Vi kan igen se frem til en fantastisk cykeloplevelse, når vi får besøg af Danmarks største cykelløb. For tre år siden var vi startby for PostNord Danmark Rundt med rigtig mange mennesker i Holbæk midtby. Jeg tænker, at det samme kommer til at gøre sig gældende, når vi er målby. Samtidig er der også dækket op til cykelfest i bakkerne omkring Observatoriet i Brorfelde samt i St. Merløse, hvor lokale kræfter har lagt sig i selen for at skabe en byfest. Så der er virkelig noget at glæde sig til. Det kommer selvfølgelig også til at betyde ændringer af de trafikale forhold langs ruten. Skal du ud i trafikken lørdag den 17. august, så overvej at gøre det på gåben eller cykel lørdag eftermiddag, specielt i Holbæk by, da det kan være svært at komme rundt i bil, eller kør i god tid,” fortæller Ole Hansen.

Trafikale ændringer lørdag den 17. august

Holbæk / Orøfærgen

  • Opløbsstrækningen Havnevej-Blegstræde/Kanalstræde er spærret for trafik kl. 6.00-22.00 på løbsdagen.
  • Den resterende del af rundstrækningen bliver spærret for trafik cirka kl. 16.00-18.00. Det gælder for Ahlgade, Labæk, Munkholmvej, Østerled, Strandmøllevej, Roedsvej, Tværvej, Østre Havnevej, Havnevej, Brostræde og Isefjords Allé. Der vil desuden være parkeringsforbud på de nævnte veje kl. 6.00-18.00 på løbsdagen.
  • Parkeringsforbud i Ahlgade vil være fra fredag den 16. august kl. 22.00 til lørdag den 17. august kl. 18.00.
  • Parkeringspladserne på hver side af Havnevej bliver inddraget til løbet lørdag kl. 6.00-22.00.
  • Orøfærgen medtager kun gående passagerer på følgende afgange: Orø kl. 16.20, Holbæk kl. 16.55, Orø kl. 17.30 og Holbæk kl. 18.05.

Brorfelde / Rute 57

  • Ved Brorfelde/Igelsø/Tjørnede/Algestrup trafikregulering i tidsrummet kl. 15.30- 17.00. Rute 57 vil være spærret mellem Igelsø og Ugerløse. Omkørsel via Mogenstrupvej/Brændholtvej/Tingstedvej.

St. Merløse

  • Parkeringsforbud langs Bygaden kl. 6.00-16.00.

Generelt

  • På den øvrige del af ruten bliver der tale om rullende afspærring. Det vil sige, at politi/officials vil spærre for trafikken løbende. Her vil du skulle forvente cirka 10-15 minutters afspærring.
  • Der vil være omlægning af visse busruter. Hold derfor øje med www.rejseplanen.dk.

Ovenstående er med forbehold for, at der kan ske justeringer.

Nyttige links

Find mere info om PostNord Danmark Rundt

Selve ruten

Senest opdateret 28-06-2024