Stor beredskabsøvelse i Holbæk og Odsherred

01-03-2024

Hvis du ser udrykningskøretøjer og blå blink eller hører sirener i det nordvestlige Sjælland tirsdag og onsdag i næste uge, skal du ikke være bekymret. Der er heldigvis ingen fare på færde, men blot tale om en øvelse.

Midt- og Vestsjællands Politi, Forsvaret, beredskabet og sundhedsmyndighederne gennemfører den 5. og 6. marts en beredskabsøvelse i det nordvestlige Sjælland.

Formålet med øvelsen er at træne samarbejdet mellem myndighederne i tilfælde af en større miljøulykke.

”Borgere, der befinder sig i området, vil opleve synligt politi og redningsmandskab, og det vil både kunne ses og høres, at politi og andre myndigheder er til stede i området,” siger politiinspektør Paw Kaltoft fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Øvelsen vil foregå i Holbæk og Odsherred kommuner. Flere af Søværnets fartøjer såvel som hjemmeværnsfartøjer vil være til stede i Isefjorden og Holbæk Fjord. Den mere præcise placering er indtil videre hemmelig af hensyn til øvelsesdeltagerne.

”Selve øvelsesscenariet vil vi ikke sige så meget om på forhånd. Formålet med øvelsen er jo netop at træne det scenarie, hvor vi bliver ramt af noget uventet og uvarslet, som vi ikke på forhånd har kunnet forberede os på. Derudover kan en ulykke jo hurtigt udvikle sig, og det kalder på, at myndighederne effektivt kan samarbejde og koordinere indsatsen – både i forhold til den aktuelle ulykke, men i høj grad også i forhold til de følgekonsekvenser, der hurtigt kan opstå,” siger politiinspektør Paw Kaltoft.

Øvelsen gennemføres tirsdag den 5. marts i tidsrummet kl. 8-18 og onsdag den 6. marts i tidsrummet kl. 8-16.

Ud over Midt- og Vestsjællands Politi deltager Søværnskommandoen, Vestsjællands Brandvæsen, Beredskabsstyrelsen, Region Sjælland, Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestsjælland samt Odsherred og Holbæk Kommune.