Spring til indhold

Velbesøgt energimøde

Den strategiske energiplan blev kickstartet med et velbesøgt borgermøde på Rotationen i Holbæk.
09.12.2019

Rotationen var fyldt til randen til søndagens debat om Holbæk Kommunes grønne omstilling. Et møde, der tog hul på udarbejdelsen af en strategisk energiplan for Holbæk Kommune.

Med oplæg fra bl.a. vejr- og klimaekspert Jesper Theilgaard, professor i energiøkonomi og -planlægning og medlem af Klimarådet Poul Erik Morthorst, initiativtager til det lokale solcelleprojekt ”Sol over Brenderup” på Fyn Peter Huusom samt formand for Grøn Ungdom Holbæk Signe Sitarz blev der således budt op til diskussion omkring:

  • Hvor ambitiøs skal Holbæk Kommune være omkring den grønne omstilling?
  • Hvad er vores største styrke i forholde til den grønne omstilling?
  • Hvilke konkrete anbefalinger har I til det videre arbejde med den grønne omstilling i Holbæk Kommune?

Det var nogle af spørgsmålene, der blev drøftet efter en række inspirerende oplæg om klimaudfordringen, og hvad vi i Holbæk Kommune konkret kan gøre for at omlægge vores energiforbrug.

Når Holbæk Kommunes kommunalbestyrelse skal sætte mål for, hvordan vi mindsker den samlede kommunes klimaftryk, skal de sætte barren højt. Det var den overordnede konklusion på søndagens borgerarrangement, hvor fremtidens energiformer var til debat.

Der var stor diskussionslyst og høje ambitioner blandt de fremmødte borgere, som gerne ser Holbæk Kommune som foregangskommune, når det kommer til udviklingen af nye, grønne energiformer.

Borgmester Christina K. Hansen opsummerede, da dagen nærmede sig sin afslutning: ”Flere af deltagerne har sagt, at det er kommet som en overraskelse i dag, at vi faktisk er ret enige om at sætte ambitionerne højt. Problemet er, at vi glemmer at tale sammen.”

Næste borgermøde i januar

Heldigvis bliver der rig lejlighed til at tale sammen flere gange i løbet af processen frem til udarbejdelsen af en strategisk energiplan for kommunen. Allerede tirsdag d. 21. januar afholder Holbæk Kommune det næste borgerarrangement. Her vil emnet være drøftelser af, hvilke hensyn der skal tages, og hvilke kriterier der skal være fundamentet for placering af nye energianlæg, der skal producere en mere bæredygtig energi til kommunens borgere og virksomheder.  

Og derudover opfordres borgere rundt omkring i hele kommunen til at invitere på gæstebud med energi og klima på dagsordenen. Hvad det handler om, kan du læse mere om på www.holbaek.dk/energi.Feedback

Sidst opdateret

04.05.2020

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin