Spring til indhold

Knabstrup Skole og Børnehus kan opnå guldmedalje i bæredygtighed

PRESSEMEDDELELSE | Kommunalbestyrelsen har besluttet, at der skal opføres 5 nye børnehuse og skoler. Det første i rækken er Knabstrup Skole og Børnehus, som bliver med bæredygtighed i højsædet.
23.01.2020

Byggeriet af det nye fælles børnehus og skole i Knabstrup tilrettelægges, så bæredygtigheden er helt i top. Kravene til byggeriet er så høje, at Holbæk Kommune forventer at kunne opnå som minimum en sølv- og formentlig også en guldmedalje efter den internationalt anerkendte certificeringsstandard DGNB. Byggeriet bliver det første af sin slags i Region Sjælland og blot nummer to på hele Sjælland inden for undervisnings- og børneinstitutioner, der kan opnå certificeringen.

Derfor er det en stolt Susanne Utoft, formand for Udvalget for Børn og Skole, der glæder sig til, at det bæredygtige byggeri i Knabstrup bliver sat i gang.

”Vi ved, at byggesektoren og nybyggeri er noget af det, der presser kloden og klimaet rent ressourcemæssigt. Derfor ser vi det som helt naturligt, at vores nye skole bygges efter anerkendte bæredygtige principper, og at bygningen kan holde i mange år. Hvis ikke vi som kommune skal gå foran, hvem skal så?”

Byggeriet, som forventes at stå færdig i starten af 2022, tager både hensyn til bæredygtigheden i materialerne, hensyn til arbejdsvilkår og støj undervejs i byggeprocessen, holdbarheden af bygningen på langt sigt og indretningen af bygningen, så den både er fleksibel i forhold til brugen i de kommende mange år og nem at gøre rent og vedligeholde.
Bæredygtighed i forbindelse med byggeri er et af de steder, hvor man for alvor kan gøre en forskel. Bygge- og anlægsbranchen bidrager med 40 % af råstof- og materialeforbruget, 30 % af affaldet, og forårsager 25-33 % af de væsentligste skader på miljøet i Danmark.

Sagen om igangsættelse af byggeriet blev godkendt på Kommunalbestyrelsens møde d. 22. januar 2020. Dagsordenspunktet kan ses her https://dagsordener.holbaek.dk/vis/#97c0de83-a6d2-43fb-a211-6907452e1b6a&punktid=9926948b-47de-47e3-931b-1fd02abbb3d9

DGNB består af en række kriterier og underkriterier, der tilsammen bruges til at evaluere en bygning eller et byområde. De kvaliteter, som vurderes gennem DGNB, har afsæt i de tre bæredygtighedsaspekter (miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed), som i DGNB-ordningen suppleres med vurdering af tekniske kvaliteter, der dækker over de fysiske rammer, og af proceskvaliteter, som dækker over selve udviklingsprocessen. Se mere på www.dk-gbc.dk.Feedback

Sidst opdateret

04.05.2020

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin