Spring til indhold

Kommunen vil undersøge 2200 ejendommes spildevandsrensning

I løbet af de næste ti år vil Holbæk Kommune undersøge spildevandsrensningen for 2200 ejendomme i områder, der ikke er eller bliver kloakeret.
Regstrup Å
20.05.2020

Holbæk Kommune vil i de næste ti år undersøge 2200 ejendommes spildevandsrensning for at se, om de lever op til EU og statens miljøkrav. Det fremgår af den nye spildevandsplan for 2020-2030, som Kommunalbestyrelsen har vedtaget.

En spildevandsplan beskriver blandt andet, hvordan man skal håndtere regn- og spildevand på sin egen grund. Herunder hvordan man skal rense spildevandet, hvis man har en ejendom i et område, der ikke er kloakeret - også kaldet det åbne land.

I den nye spildevandsplan er cirka 600 ejendomme, der skulle have været kloakeret, overgået til det åbne land. Det skyldes at FORS A/S ikke havde økonomi til kloakeringen, og ejendommene skal derfor selv skal stå for spildevandsrensning.

Ved søer med dårlig vandkvalitet

De 600 ejendomme har sammen med 1600 øvrige ejendomme i kommunen det tilfælles at de ligger i oplandet til søer og vandløb, hvis vandkvalitet ikke lever op til EU’s miljøkrav. De vil derfor få undersøgt, om deres spildevandsrensning er god nok. Hvis de har et system, der udleder til et dræn eller et vandløb, skal de have en anden løsning, hvorimod et nedsivningsanlæg lever op til kravene.

Du kan læse mere om spildevand i det åbne land og krav til rensningsanlæg her

Holbæk Kommune har lagt en tidsplan, så man i løbet af de næste ti år kan gennemgå alle 2200 huses renseløsninger. Lever en ejendom ikke op til kravene, vil kommunen udsende et påbud om at man skal finde en anden løsning inden for to år.

Læs hele spildevandsplanen i Kommunalbestyrelses dagsordens

Har du spørgsmål til spildevandsrensning eller spildevandsplanen, kan du kontakte spildevandsteamet på spildevand@holb.dk.Feedback

Sidst opdateret

05.08.2020

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin