Spring til indhold

Orø får sit eget postnummer

1. maj tager Orø det nye postnummer i brug. Det betyder, at der fremover skal skrives ’4305 Orø’ på pakken eller brevet, når man skal sende til en beboer på Orø, i stedet for ’4300 Holbæk’.
Luftfoto af Oø
01.05.2017

- Vi håber, at Orø-borgerne bliver glade for deres nye postnummer. I forbindelse med skiftet er det vigtigt, at man tager fat i de afsendere, man plejer at få post fra, og beder dem bruge det rigtige postnummer. For selvom vi gør, hvad vi kan, så kan det betyde, at posten ikke kommer frem til tiden på Orø, hvis den er forsynet med det tidligere postnummer, siger Lene Reipuert, driftschef i PostNord.

CPR-registret opdateres med det nye postnummer, og derfor vil borgerne på Orø automatisk få tilsendt et nyt sundhedskort i løbet af den kommende tid. Man er selv ansvarlig for at sikre, at postnummeret er rettet til hos f.eks. el-selskab, tandlæge, diverse abonnementer mv.

- Det har været et mangeårigt ønske, at Orø igen fik sit eget postnummer. Så jeg er glad for, at det nu kan lade sig gøre. Det vil styrke øen yderligere og giver dermed en unik brandingmulighed. Pilen peger i øvrigt allerede den rigtige vej for Orø, hvor engagerede øboere, erhvervslivet, foreningslivet, lokalforum m.fl. i tæt samarbejde har skabt en positiv udvikling, der har fået flere turister og tilflyttere til øen. Og praktisk vil det nye postnummer kunne være behjælpelig med lavere forsikringspræmier og mindre risiko for, at redningskøretøjer, pakker og breve sendes til forkert adresse. Så jeg kan godt forstå, at 93 % af stemmerne blev sat ved et ja, fortæller Holbæk Kommunes borgmester Søren Kjærsgaard.

Orø er én af de i alt 23 mindre danske øer, som i forbindelse med seneste postforlig fik mulighed for at få et selvstændigt postnummer, hvis den enkelte ø ønskede det. Den mulighed har Orø benyttet sig af, og en beboerafstemning viste opbakning til at få eget postnummer.

Det nye postnummer ’4305 Orø’ er godkendt af Holbæk Kommune samt af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.Feedback

Sidst opdateret

23.01.2018

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin