Har du sne liggende på fortovet?

Husk at rydde sne på fortovet foran din ejendom. Som grundejer har du i visse tilfælde pligt til at rydde sne og gruse eller salte fortovet foran din ejendom mellem klokken 7 om morgenen og 22 om aftenen, om søndagen dog mellem 8 og 22.
08.11.2017

Som grundejer har du i visse tilfælde pligt til at rydde sne og gruse eller salte fortovet foran din ejendom mellem klokken 7 om morgenen og 22 om aftenen, om søndagen dog mellem 8 og 22. Sneen skal fjernes snarest muligt, og der skal saltes eller gruses, når der er glat.

Grundejer har overholdt sin forpligtigelse, hvis man har ryddet sne inden man tager på arbejde om morgenen.

Hvor og hvor meget du skal rydde, kommer an på, hvor du bor:

I bymæssig bebyggelse

Hvis du bor i bymæssig bebyggelse, skal du altid rydde fortov og stiareal ud for din ejendom. Hvis du bor på en privat fællesvej, skal du desuden rydde sne ud til midten af kørebanen – din genbo skal så rydde sin halvdel.

I sommerhusområde

Hvis du bor i et sommerhusområde, skal du rydde fortov eller sti, hvis du bor på en offentlig vej. Hvis du bor på en privat fællesvej, er det den, der har brug for at få ryddet sne, som må gøre det.

På landet

Her er der ingen pligt til at rydde hverken sti, fortov eller kørebane. Den, der har behov for at få ryddet sneen, må selv gøre det.

Hvis du er i tvivl om din forpligtelse, kan du læse mere om snerydning og saltning her på hjemmesiden.

Gå til mere om snerydning og saltningFeedback

Sidst opdateret

23.01.2018

Ansvarlig redaktør

Pernille Adriane Olsen