Spring til indhold

Invitation til grundlovsceremoni

Torsdag den 5. marts kl. 16.00 byder vi i Holbæk Kommune nye statsborgere velkommen. Det sker til en grundlovsceremoni med fejring, mad og musik.
19.12.2019

Til foråret er der grundlovsceremoni i byrådssalen på Det gamle rådhus. Arrangementet foregår torsdag den 5. marts kl. 16.00-18.00, og adressen er Rådhuspladsen 1, 4300 Holbæk.

Her byder vi velkommen til nye danskere, der på dagen får statsborgerskab. Der vil være fejring, mad og musik. Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen siger et par ord, erklæringer bliver underskrevet, og nye statsborgere får et håndtryk.

Er du kommende dansk statsborger, skal du til arrangementet huske at medbringe ID-kort med billede. Du skal også huske at medbringe en erklæring, som Udlændinge- og Integrationsministeriet sender til dig på forhånd. Erklæringen skrives under til arrangementet.

Du er velkommen til at tage din familie og venner med. Andre, der ønsker at fejre dagen, er også velkomne.

Som ny statsborger er det nødvendigt at tilmelde sig arrangementet. Det gør du ved at skrive en e-mail til grundlovsceremoni@holb.dk. I e-mailen skal du skrive dit navn. Hvis du tager familie eller venner med, skal du i e-mailen også skrive hvor mange, du tager med. Du skal melde dig til senest torsdag den 13. februar 2020.

Baggrund

I 2019 vedtog Folketinget lov om indfødsrets meddelelse. Det betyder, at kommuner nu byder velkommen til nye statsborgere ved en officiel ceremoni. Statsborgerskabet træder i kraft efter deltagelse i grundlovsceremonien.

Her skriver nye statsborgere under på at overholde dansk lovgivning, værdier og retsprincipper, ligesom de trykker en repræsentant fra myndigheden i hånden.

Det er to gange om året, at vi i Holbæk Kommune inviterer til grundlovsceremoni. I 2020 er det første arrangement 5. marts, og anden gang er det 1. oktober.

Inden hver grundslovsceremoni afholdes, kommer der informationer om det på kommunens hjemmeside. Ligeledes får de involverede, kommende statsborgere en personlig invitation via e-boks.Feedback

Sidst opdateret

04.05.2020

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin