Spring til indhold

Grundlovsceremoni

OPDATERET: Torsdag den 4. marts kl. 16.00 byder vi i Holbæk Kommune nye statsborgere velkommen. Det sker til en grundlovsceremoni på Det gamle Rådhus
25.01.2021

Nyheden er opdateret på baggrund af gældende retningslinjer. Kommende statsborgere af informeret.

Til foråret er der grundlovsceremoni på Det gamle Rådhus Arrangementet foregår torsdag den 4. marts kl. 15.00-18.00, og adressen er Rådhuspladsen 1, 4300 Holbæk.

Grundlovsceremonien holder under andre omstændigheder med taler, fejring, kage og musik til et større arrangement. På grund af coronavirus er det ikke muligt denne gang.

Alle kommende statsborgere er 4. marts inddelt i grupper på to personer. Det betyder, at de vil blive vist ind til borgmester Christina Krzyrosiak Hansen sammen med en anden kommende statsborger. På den måde kan alle nå at komme til, samtidig med at vi overholder restriktionerne. 

På grund af det skærpede forsamlingsforbud og kravet om afstand på mindst 2 meter er det desværre alligevel ikke muligt at medbringe pårørende.

 

Test for covid-19

Vi opfordrer alle kommende statsborgere til at blive testet for covid-19 inden ceremonien. Du kan bestille tid til en PCR-test på www.coronaprover.dk.

Du kan også få taget en kviktest. I Holbæk foregår det på Elværket, Gasværksvej 9, 4300 Holbæk.

Hvis din test for covid-19 er negativ, kan du deltage som planlagt. Hvis din test er positiv, og du derfor har coronavirus, skal du ringe til Marianne Frost, Borgerservice, på tlf.: 72 36 87 75 og melde afbud. Du kan i stedet deltage ved næste grundlovsceremoni.

 

Kommende statsborgere

Som kommende statsborger er du velkommen til at tage et familiemedlem eller en ven med. På grund af COVID-19 og retningslinjerne for forsamlinger opfordrer vi ved denne grundlovsceremoni til, at du kun tager én pårørende med.

Du skal huske at tilmelde dig grundlovsceremonien. Det gør du ved at skrive en e-mail til grundlovsceremoni@holb.dk. I e-mailen skal du skrive dit navn. Du skal melde dig til senest onsdag den 17. februar 2021. Det er vigtigt, at du overholder denne tidsfrist.

Covid-19-retningslinjerne gør, at det ikke er muligt at have familie og venner med 4. marts.

Er du kommende dansk statsborger, skal du til arrangementet huske at medbringe ID-kort med billede. Du skal også huske at medbringe en erklæring, som Udlændinge- og Integrationsministeriet sender til dig på forhånd. Erklæringen skrives under til arrangementet.

Har du spørgsmål eller interesse i grundlovsceremonien, er du altid velkommen til at sende en e-mail til grundlovsceremoni@holb.dk.

Baggrund

I 2019 vedtog Folketinget lov om indfødsrets meddelelse. Det betyder, at kommuner nu byder velkommen til nye statsborgere ved en officiel ceremoni. Statsborgerskabet træder i kraft efter deltagelse i grundlovsceremonien, hvor nye statsborgere skriver under på at overholde dansk lovgivning, værdier og retsprincipper mm.

Det er to gange om året, at vi i Holbæk Kommune inviterer til grundlovsceremoni. Sidste arrangement var i efteråret 2020, og det næste er 4. marts 2021.

Inden hver grundlovsceremoni afholdes, kommer der informationer om det på kommunens hjemmeside. Ligeledes får de involverede, kommende statsborgere en personlig invitation via e-boks.Feedback

Sidst opdateret

23.02.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin