Spring til indhold

Energistyrelsen har sendt gode spareråd til gasfyrsejere

Energistyrelsen har afsendt breve til de personer, der ifølge BBR-registret ejer et naturgasopvarmet enfamilieshus.
13.12.2022

2022 er et hårdt år for privatøkonomien, og én gruppe boligejere har i særlig grad mærket de høje energipriser. Derfor henvender Energistyrelsen sig direkte til gasfyrsejerne med spareråd, der kan være med til at tage toppen af gasregningen.

Gode råd til at sænke gasforbruget

Der er heldigvis meget, danskere med gasfyr selv kan gøre for at spare på energien. Det er eksempelvis muligt at tage toppen af gasregningen, hvis du skruer ned for temperaturen og bruger mindre varmt vand.

Sænk temperaturen

Du sparer 5 procent på gasregningen, hver gang du skruer 1 °C ned. Termostater i samme rum skal indstilles ens. Hvis du skruer 2 grader ned, kan du i et typisk hus på 140 m² med gasfyr spare 2500 kr./år med de nuværende gaspriser. Hold dog mindst 18°C i alle rum, hvor der opholder sig personer, så der ikke kommer skimmelsvamp.

Brug mindre varmt vand

Omtrent 1/3 af varmeforbruget går til at opvarme brugsvand, hvor det meste er badevand. Spar på det varme vand ved at tage kortere bade, skrue ned for temperaturen og vaske hænder i koldt vand. Hvis I er en familie på 4 personer i et hus med gasfyr, og alle korter jeres varme bad ned med 2 min. om dagen, kan I spare omkring 4.000 kr./år. 

Få service på dit gasfyr

Når dit gasfyr fungerer optimalt, kører det så energibesparende som muligt. Sørg derfor for, at der bliver udført service på det. Hold også øje med dit gasforbrug f.eks. ved at aflæse måleren 1 gang om ugen og sammenlign dit gasforbrug med andre husstande i Bygningsguiden.

Gå dit hus igennem

Der er penge at spare ved at gå sit hus igennem for utætheder, sprækker og steder, hvor du kan isolere bedre. Nogle gange er det lettere, end man forventer. Se tjekliste til dit hus.

SparEnergi.dk/naturgas kan du læse meget mere om at tage toppen af gasregningen og måske endda tage skridtet videre ved at planlægge at energirenovere eller investere i en anden varmekilde end gas.

Energistyrelsen er opmærksom på, at der også findes andre typer boliger, som opvarmes med gas – for eksempel lejeboliger, lejligheder, rækkehuse mv. Flere af sparerådene kan også være relevante for dem.

Energistyrelsen er ligeledes klar over, at der i nogle tilfælde kan være fejl i oplysningerne i BBR-registeret, så der er risiko for, at nogle vil modtage brevet, selvom de ikke længere har gasfyr, mens andre ikke får det, selvom de måske netop har et gasfyr.



Feedback

Sidst opdateret

13.12.2022

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin