Bognæsbroen bliver

PRESSEMEDDELELSE | Den populære Bognæs Bro’s fremtid har dinglet i en tynd tråd. Men der er nu fundet en løsning så broen kan blive, endda i en permanent og moderne form.
24.02.2016

Udvalgene ”Klima og Miljø” og ”Kultur, Fritid og Fælleskab” har hver især besluttet at give Holbæk Marina en håndsrækning på 100.000 kr. fra hvert udvalg til at hjælpe med at finansiere en 50 m fast stålbro med en flydebro på 50 m som forlængelse. Det skal erstatte den eksisterende Bognæsbro, der bliver sat op og taget ned hvert år.

”Mange mennesker bruger Bognæsbroen. Både sejlere, badegæster, spejdere og skoler. Det ville være meget kultur at gå glip af, hvis vi ikke gik ind og støttede en ny bro.” mener Emrah Tuncer, formand for Udvalget ”Kultur, Fritid og Fælleskab”

Holbæk Marina, har hvert år siden 1985 sat Bognæsbroen op, så badegæster, sejlere og flere andre kunne nyde godt af den. Men det tunge og hårde arbejde har ødelagt lysten til at sætte broen op hvert år hos Marinaens medlemmer.
Holbæk Marina fik sidst år lavet en undersøgelse blandt medlemmerne, der viste at kun 1/3 støttede at beholde broen i den nuværende form.
Det så derfor sort ud for den efterhånden slidte bros fremtid. 

”Bognæsbroen er i så dårlig stand, og hvis vi gerne vi have vores borgerne til at komme ud i vores smukke natur, så er det vigtigt at forholdene omkring broen er så optimale som muligt. Den gamle ordning der var omkring broen har været en fordel for Holbæk Kommune, derfor mener vi at tiden er inde, og at vi sammen med Holbæk Marina finansiere en ny og bedre bro” siger John Harpøth, formand for Udvalget for Klima og Miljø

Holbæk Marina har allerede selv skudt 140.000 kr. i den nye bro.Feedback

Sidst opdateret

20.04.2017

Ansvarlig redaktør

Vivi Guldhammer