Spring til indhold

Nyt, spændende boligprojekt på vej i Holbæk Have

PRESSEMEDDELELSE | Holbæk Kommunalbestyrelse besluttede onsdag at sælge delområde med købsoption på den resterende del af Holbæk Have til FB Gruppen A/S.
13.12.2019

Med salget af endnu et område i Holbæk Have fortsætter udviklingen af Holbæk Kommune. Der er nemlig fortsat brug for at have fokus på boligudvikling, da der aldrig har været så mange borgere som nu. Så på kommunalbestyrelsens vegne glæder det borgmester Christina Krzyrosiak Hansen, at FB Gruppen A/S har kigget mod Holbæk.

”Det er et spændende bydelsprojekt med grønne perspektiver, som FB Gruppen har præsenteret for os. Vi er stolte af, at vi kan tiltrække udviklere og have byggeprojekter af denne størrelse uden for hovedstadsområdet. Samtidig taler det ind i vores ønske om at tiltrække flere uddannelser til Holbæk og dermed fastholde vores unge i nærmiljøet, tiltrække børnefamilier fra øst og tilbyde mindre boliger til singler og seniorer. Det kan vi blandt andet gøre ved at sikre en blanding af forskellige boligtyper. Det vil bydelsprojektet for Holbæk Have klart bidrage til,” fortæller Christina Krzyrosiak Hansen.

Den tilbudte købesum udgør 41,7 mio. kroner for den bindende del af tilbuddet (Etape 1), og en samlet pris på 135 mio. kr. for hele arealet (Etape 1-4).

Det samlede bydelsprojekt for Holbæk Have vurderes i alt til en anlægssum i omegnen af 2,5 mia. kroner. Dermed bliver det potentielt set én af de største investeringer i Holbæk Kommune.

Holbæk Kommunalbestyrelses accept af tilbuddet fra FB Gruppen skyldes blandt andet deres erfaring med fx et stort byudviklingsprojekt af det historiske Grønttorv i Valby, at de har præsenteret den bedste helhedsplan for Holbæk Have, samt at de har den bedste økonomiske styrke og finansieringsplan.

Ambitiøs og solid udvikler

Det glæder Hans-Bo Hyldig, adm. direktør i FB Gruppen A/S, at de har vundet udbuddet af delområde 2-6 i bydelen Holbæk Have.

”Vi er både glade for og stolte over at få lov til at udvikle Holbæk Have, som efter vores opfattelse er et af de allermest attraktive områder i byen – ikke mindst på grund af den store park. Parken og de grønne værdier vil vi arbejde videre med i udviklingen af bydelen, så vi kan sikre, at beboerne bor grønt midt i byen,” fortæller Hans-Bo Hyldig.

Der kan bygges ca. 1.000 boliger i alt, og den erfarne byggekoncern vurderer, at det vil tage omkring 10 år at udvikle det store område. For at sikre, at beboerne ikke skal bo på en byggeplads i 10 år, har FB Gruppen valgt at inddele området i fire delområder, som hver tager 2-3 år at bygge.

”I FB Gruppen bygger vi godt 1.000 boliger om året. Men for at ramme bredt i markedet og for at sikre en rolig udbygningstakt mener vi, at det i Holbæk er realistisk at bygge cirka 100 boliger om året i en kombination af rækkehuse og lejligheder,” siger Hans-Bo Hyldig, som også vil anvende erfaringerne fra andre byggeprojekter i Holbæk Have.

”De grønne værdier og lysten til fællesskaber er oppe i tiden og appellerer på tværs af aldersgrupper. I Holbæk Have vil vi derfor indbygge de gode erfaringer med fællesskaber, som vi bl.a. har fra Grønttorvet i Valby. Og bæredygtighed er jo ikke kun et spørgsmål om materialer og energi. Det er også et spørgsmål om at kunne bygge økonomisk bæredygtigt,” understreger Hans-Bo Hyldig.

Samarbejde med PKA

”Vi søger altid at bygge boliger, der er til at betale. Og selvom nybyggeri typisk er dyrere end at bo i den ældre boligmasse, så er nybyggeri til gengæld mere energieffektivt og med lav vedligeholdelse. Herudover vil lejlighederne i Holbæk Have både være med elevator og altan,” siger Hans-Bo Hyldig.

Gennem de sidste otte år haft FB Gruppen i forbindelse med flere større udviklingsprojekter haft et tæt samarbejde med Pensionsselskabet PKA, der blandt andet er pensionskasse for sygeplejersker og en række medarbejdergrupper inden for den offentlige sektor. Det er derfor begge parters forhåbning, at samarbejdet kan videreføres omkring Holbæk Have med PKA som finansiel partner og blivende investor i en del af projektets boligudlejningsejendomme.

Byggeri af almene boliger er allerede i gang i Holbæk Have, hvor Boligselskabet Midtsjælland i september 2019 tog det første spadestik til 96 nye boliger. Hvordan den samlede boligmasse og udbygningshastigheden kommer til at være for resten af Holbæk Have, vil foregå i løbende dialog mellem FB Gruppen og Holbæk Kommune.

Illustrationer udarbejdet af arkitektfirmaet Holscher Nordberg.

Faktaark om Holbæk HaveFeedback

Sidst opdateret

04.05.2020

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin