Spring til indhold

Kommunen afdækker ny forsinkelse i sportsbyen

PRESSEMEDDELELSE | Borgmester kræver nu ugentlige afrapporteringer fra Fonden Holbæk Sportsby. Det sker, efter kommunen har afdækket endnu en forsinkelse i sportsbyen.
31.01.2019

Holbæk Kommune har igen sat COWI, der er kommunens rådgiver på sportsby-projektet, til at undersøge byggeplanerne for Holbæk Sportsby. Konklusionen er, at sportsbyen først er klar til ibrugtagning den 7. maj 2019.

”Vi er mange, der glæder os til, at sportsbyen er færdig. Derfor er jeg også skuffet over, at vi nu for anden gang må melde en forsinkelse ud til foreningerne”, siger borgmester Christina Krzyrosiak Hansen.

Ugentlige afrapporteringer

Holbæk Kommune gik i oktober sidste år gennem de byggeplaner, fonden Holbæk Sportsby dengang fremlagde. COWI’s gennemgang viste på det tidspunkt, at sportsbyen først kunne blive færdig den 22. februar. At kommunen nu igen af egen drift har afdækket en forsinkelse, får borgmesteren til at stramme grebet.

”Det er kritisabelt, at vi nu for anden gang har måttet afdække forsinkelsen, i stedet for at få de informationer fra Fonden Holbæk Sportsby. Derfor skal fonden også fremover lave ugentlige afrapporteringer på fremdriften i byggeriet. Vi skal simpelthen sikre os, at fonden nu overholder tidsplanen”, siger borgmester Christina Krzyrosiak Hansen.

I COWI’s gennemgang af den nuværende tidsplan fremgår det, at der fortsat arbejdes i mange af de områder, der skulle have været færdige i begyndelsen af januar. Firmaet angiver, at forsinkelserne blandt andet skal findes på sportsbyens 2. sal, i omklædningsrummene, i Holbæk Sundhedscenter og i klubloungen.

Du kan læse COWI's notat her

Dialog med foreningerne

For borgmesteren handler det nu i særdeleshed om at finde løsninger for foreningerne frem mod åbningen.

Vi har et ansvar for foreningerne, og derfor er vi også i dialog med dem om forsinkelsen. Vi arbejder på, at alle foreninger kan blive i de eksisterende faciliteter, indtil sportsbyen åbner. Men vi ved også, at forsinkelsen nogle steder er forbundet med rigtig mange praktiske problemer”, siger Christina Krzyrosiak Hansen.Feedback

Sidst opdateret

04.05.2020

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin