Spring til indhold

Vejledninger til din byggesag

Drømmene er store, når vi vil bygge nyt. Men det er også et område med mange og indviklede regler. Derfor har Byg og Landzone lavet nogle vejledninger og samlet informationer, der skal gøre det nemmere for dig at realisere drømmene.
02.12.2022

Hvis du skal søge byggetilladelse til et enfamiliehus, lave en tilbygning, en udestue, et udhus, en carport eller noget lignende, er der nu ekstra hjælp at hente.

Byg og Landzone i Holbæk Kommune har nemlig lavet nogle vejledninger og samlet anden information, der skal hjælpe dig godt i gang din byggeansøgning.

Det hele er samlet på denne side, hvor informationerne ligger både i pjecer, der kan printes, og som hjemmeside

Baggrunden er, at der for år tilbage blev indført nye nationale regler på området. Det betød, at bygherre selv eller en rådgiver skal kende love og regler samt levere al relevant information til en byggeansøgning.

Det gjorde det sværere for helt almindelige borgere at få samlet de relevante informationer, hvilket blandt andet har ført til en forlængelse af sagsbehandlingstiden.

Sammen med en lang række af andre tiltag for at nedbringe sagsbehandlingstiderne er det målet, at de nye vejledninger også kan bidrage til det.

Frem for alt skal vejledningerne dog sikre, at borgerne får en god start på deres byggeprojekter og dermed hurtigere kan realisere de drømme, der ligger bag ethvert byggeri.



Feedback

Sidst opdateret

02.12.2022

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin