Spring til indhold

Besøgsrestriktioner på forsorgshjemmet Karlsvognen

Der er indført besøgsrestriktioner på forsorgshjemmet Karlsvognen, der ligger på Jernbanevej i Holbæk. Det gælder foreløbigt på ubestemt tid.
28.09.2020

Der er indført besøgsrestriktioner på forsorgshjemmet Karlsvognen, der ligger på Jernbanevej i Holbæk. Det gælder foreløbigt på ubestemt tid.

Karlsvognens brugere er en særligt sårbar gruppe, som det er nødvendigt at have en særlig opmærksomhed på i forhold til at forebygge smitte med COVID-19.

Karlsvognens fysiske rammer medfører desuden, at det ikke er muligt at gennemføre besøg, der lever op til Sundhedsstyrelsens retningslinjer i forhold til at forebygge udbredelsen af COVID-19. Beboernes værelser er meget små og dermed ikke velegnede til besøg, da det ikke er muligt at opretholde den nødvendige afstand. Det er desværre ikke muligt at etablere særlige besøgsrum, og udendørs arealet i form af gårdhaven er ikke stor nok til også at rumme et besøgstelt eller pavillon. Gårdhaven kan alene rumme beboerne med de afstandskrav, der er gældende.

Med baggrund i stigende smittetal har Holbæk Kommune derfor d. 28. september truffet denne beslutning for på bedst mulig måde at forebygge smittespredning med COVID-19 blandt Karlsvognens beboere.

  • Beboerne vil blive understøttet i at se deres nærmeste pårørende udenfor Karlsvognen.
  • Beboerne vil stadig kunne samles under hensyntagen til de nødvendige sundhedsfaglige retningslinjer.
  • Beboerne bliver løbende orienteret om COVID-19 situationen og får udleveret bl.a. mundbind via Karlsvognen.
  • Borgere, der er tilknyttet efterværnsordning på Karlsvognen, vil blive kontaktet og orienteret om besøgsrestriktionerne. Disse borgere vil i stedet blive tilbudt opsøgende støtte.
  • 'Hus forbi' sælgere vil fortsat kunne modtage hjælp fra Karlsvognen – de vil dog skulle ringe på døren og vil blive betjent af personale ved døren.

Update: Nyheden er opdateret d. 4. november: Vi vil løbende lave en vurdering af risici på baggrund af smittetryk m.m., og når disse vurderes acceptable ophæves besøgsrestriktionen.Feedback

Sidst opdateret

02.06.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin