Spring til indhold

Sådan bruger du coronapas

Der findes flere måder at fremvise et gyldigt coronapas. Alle muligheder findes i appen 'MinSundhed' eller på www.sundhed.dk, men du kan også bruge andre løsninger.
06.04.2021

Coronapas er en central del af genåbningen af samfundet. Derfor skal du fra tirsdag den 6. april dokumentere, hvis du fx vil til frisør el.lign., at du er testet negativ for COVID-19, tidligere har været testet positiv eller er færdig-vaccineret.

Ifølge Sundhedsministeriet kan man fremvise sin seneste negative COVID-19 test (både PCR og Antigen) eller en tidligere positiv test for COVID-19 som dokumentation for, at man er testet negativ for COVID-19, eller har haft COVID-19, og derfor har opnået immunitet.

Det kan du gøre på følgende måder:

  • Ved fremvisning af en negativ test i form af en PCR-test eller en antigentest (lyntest). Testen må ikke være ældre end 72 timer. Du kan finde dit negative testsvar i appen 'MinSundhed' eller på www.sundhed.dk, eller du kan få dokumentation for en negativ antigentest hos en privat testudbyder.
  • Ved fremvisning af en positiv test, der skal være foretaget inden for de seneste 2-12 uger for at være gyldig som dokumentation.
  • Ved fremvisning af et coronapas for COVID-19 test. Det kan ses på www.sundhed.dk, hvis du er testet negativ med en PCR-test. Et coronapas for COVID-19 test forventes klar i appen 'MinSundhed' i midten af april.
  • Ved fremvisning af coronapas for COVID-19 vaccination. Det kan ses på sundhed.dk og i MinSundhed, når du er færdigvaccineret. Din vaccination vil være gyldig som dokumentation fra 2 uger efter, du har fået den afsluttende vaccinedosis.
  • Ved fremvisning af et fysisk dokument for, at du er færdigvaccineret. Det bliver sendt til borgere, der er fritaget for digital adgang, fra den 9. april.

Du kan hente "MinSundhed" i App Store (iOS iPhone) og i Google Play (Android), så du kan installere den på din smartphone.

Mere info om coronapasFeedback

Sidst opdateret

06.04.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin