Spring til indhold

Fase 2 af genåbningen

Regeringen har her til aften ved en pressebriefing løftet sløret for indholdet af fase 2 af den kontrollerede genåbning af samfundet. Det betyder blandt andet, at skolerne fra den 18. maj igen kan åbne for de ældste elever, ligesom bibliotekerne fra den 18. maj kan åbne for udlån og aflevering af bøger.
07.05.2020

6. - 10. klasserne kan komme tilbage

Fase 2 af genåbningen betyder, at elever i 6.- 10. klasse kan komme tilbage i skole fra den 18. maj. Det samme gælder kommunens klubtilbud. Ligesom ved den første fase skal åbningen ske trygt og sundhedsmæssigt forsvarligt. På grund af de sundhedsmæssige retningslinjer bliver det ikke muligt at tilbyde det samme tilbud i omfang eller kvalitet som før Corona-krisen. Skolerne har dog forberedt sig på genåbningen, og medarbejderne vil sikre tryghed og så stor faglighed som muligt. Nu går vi i gang med at få de sidste praktiske ting på plads og tage en god dialog med forældre og medarbejdere op til genåbningen. Som forældre opfordres I til at holde øje med AULA for konkrete udmeldinger fra jeres børns skole.

Udover, at de ældste børn kommer tilbage på skolen, lægger regeringen desuden op til en åbning af den Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse, STU, og Den Forberedende Grunduddannelse, FGU, ligeledes fra den 18. maj. Her er det også vigtigt at holde øje med udmeldinger fra disse tilbud.

Du kan igen aflevere og låne bøger på biblioteket

Fase 2 af genåbningen betyder også, at bibliotekerne kan åbne for aflevering og udlån af bøger fra den 18. maj. Bibliotekerne har forberedt sig på genåbningen, og vil i næste uge melde ud præcis hvordan genåbningen kommer til at forløbe. Du kan følge med på bibliotekets hjemmeside.

Opdatering 8. maj: Fase 3 og 4 er nu lagt frem

Den 8. maj til morgen har regeringen også fremlagt den samlede plan for genåbningen af Danmark. Fase 3 begynder den 8. juni og fase 4 begynder midt i august. Alt sammen under forudsætning af, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt. 
Du kan læse planen for genåbning på regeringen.dk 

Husk stadig at følge alle retningslinjer

Den kontrollerede genåbning er baseret på, at vi alle sammen stadig overholder myndighedernes gældende retningslinjer for blandt andet afstand og hygiejne. Desuden gælder regler som for eksempel forsamlingsforbuddet stadig, indtil videre til og med august.

Her kan du følge med

Så snart vi er klar med mere information, vil vi opdatere her på hjemmesiden. Vi opfordrer derfor til, at du følger med her. Du kan også læse mere om fase to af genåbningen på regeringen.dk

 

 Feedback

Sidst opdateret

08.05.2020

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin