Spring til indhold

Første stik på årets sidste dag

Stor glæde på Plejecenter Elmelunden i Jyderup. På årets sidste dag fik Bodil Pedersen som den første ældre i Holbæk Kommune vaccinationen mod Covid-19.
31.12.2020

Smittetallene i Danmark er fortsat alt for høje. Tirsdag forlængede regeringen nedlukningen af samfundet til den 17. januar, og der er mere end nogensinde grund til, at vi passer på hinanden.

I de alvorlige nyheder er det dog et lyspunkt. Vaccinerne bliver nu rullet ud landet over, og på årets sidste dag, blev det første stik givet i Holbæk Kommune.

Klokken 11.30 fik Bodil Pedersen på 80 år som den første ældre i Holbæk Kommune vaccinen. Det skete på Plejecenter Elmelunden i Jyderup.

"Det gik fint. Jeg mærkede ikke stikket. Jeg tror det her vil betyde, at der kan blive lukket lidt mere op for os beboere," fortæller Bodil Pedersen efterfølgende.

Efter Bodil havde modtaget vaccinationen blev 66 andre beboere på Elmelunden også vaccineret. Region Sjælland vil også foretage vaccinationer på det private plejecenter Fjordstjernen i Holbæk by.

Som borgmester i Holbæk Kommune glædede Christina Krzyrosiak Hansen sig over, at de første ældre i kommunen nu har fået vaccinationen.

”I dag er en kæmpestor dag for Holbæk Kommune. De første ældre har i dag fået vaccinationen, og det er et stort lyspunkt. Vi har et højt smittetryk i Danmark, og vi får nogle svære måneder, hvor vi skal stå sammen om at nedbringe smittetrykket. Men i aften vil jeg i hvert fald tænke på den rørende oplevelse det var at mærke lettelsen hos de ældre, der i dag blev vaccineret," fortæller Christina Krzyrosiak Hansen.

Det er endnu ikke meldt ud, hvornår vaccinationen kan gives på andre plejecentre i Holbæk Kommune.



Feedback

Sidst opdateret

02.06.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin