Spring til indhold

Genbrugspladserne åbner igen

På tirsdag bliver portene til udvalgte genbrugspladser i Holbæk Kommune genåbnet for private kunder, men Fors A/S opfordrer til at holde affaldet hjemme så længe, som muligt.
30.03.2020

Efter stor debat i hele landet om myndighedernes anbefaling om at lukke genbrugspladserne har Kommunernes Landsforening lørdag eftermiddag fået en vurdering fra Styrelsen for Patientsikkerhed. De vurderer, at genbrugspladserne igen kan åbne for private, hvis en række sikkerhedsforanstaltninger følges. 

Netop disse restriktioner arbejder forsyningsselskabet Fors A/S på højtryk for at finde løsninger på, så de private kunder igen kan aflevere deres affald på genbrugspladserne. Men Fors A/S appellerer til, at du venter med at komme, indtil den største tilstrømning har lagt sig.

”Vi åbner udvalgte genbrugspladser på tirsdag. Men vi opfordrer vores kunder til at holde affaldet hjemme så længe, som muligt, så vi sikrer, at det hele forløber godt for alle, og at vi fortsat kan holde åbent. Derfor vis hensyn og hold afstand til hinanden og medarbejderne, hvis du besøger vores genbrugspladser. Det er en fælles opgave at få det hele til at lykkes både inden og uden for pladsen. Det vigtigste for os er stadig at passe på vores kunder og medarbejdere,” fortæller affaldschef Annette Vangslev fra Fors A/S.

Fors A/S fortæller, at udvalgte genbrugspladser åbner i et bestemt tidsrum. De to store genbrugspladser i Holbæk og Tornved holder åbent for private på hverdage kl. 10-17 og i weekenderne kl. 9-16. Tornved Genbrugsplads holder ekstraordinært åbent alle hverdage i uge 14. Jernløse Selvbetjeningsplads åbner til at starte med udelukkende for erhverv på hverdage kl. 10-17.

”Vi har undersøgt mulighederne nøje, og vi bliver nok også klogere, når vi ser, hvordan det hele forløber. Så vi tager løbende bestik af situationen og tilpasser, så vidt det er muligt. Her i starten vælger vi at åbne vores store genbrugspladser i Holbæk og Tornved, fordi vi her kan lukke flest kunder ind i forhold til størrelsen på genbrugspladserne. Derimod åbner vi ikke Tølløse, da det vil være meget få, der kan komme ind. Jernløse Selvbetjeningsplads bliver udelukkende åbnet for erhverv for at tilgodese dem, så vi sikrer, at de ikke skal holde i lang kø. Derudover skal vi kunne følge med i forhold til bemanding og værnemidler, og så skal sikkerheden være på plads. Derfor vælger vi at gøre sådan i første omgang,” siger Annette Vangslev.

Myndighederne kræver, at åbningen af genbrugspladserne skal foregå forsvarligt i forhold til smittefare for kunder og medarbejdere. Derfor skal Fors A/S bl.a. indføre adgangskontrol for at sikre, at antallet af mennesker på pladserne ikke bliver for højt. Fors A/S opfordrer til, at der kun er én person i bilerne, der kører ind på pladsen. Derudover må kunderne forvente, at der bliver lang kø uden for genbrugspladserne.

”Det her er en helt ny og uvant situation for os. Derfor håber vi på stor forståelse fra vores kunder. Vi gør det bedste, vi kan, for at det skal blive en god oplevelse at komme tilbage på genbrugspladsen. Med den store interesse der har været for at komme af med affaldet, så  forventer vi mange mennesker på genbrugspladserne. Så vent gerne med at aflevere dit affald, indtil den værste trafik har lagt sig,” afslutter Annette Vangslev.

Følg med på www.fors.dk/coronasmitte, hvor Fors A/S opdaterer, hvis der er nyt i forhold til affald, spildevand, vand og varme.

Hvor og hvornår er der åbent?

Holbæk Genbrugsplads: Åbner den 31. marts. Derefter åbent hverdage kl. 10-17 og i weekenden kl. 9-16. Max 10 biler på pladsen ad gangen.
Tornved Genbrugsplads: Åbner den 31. marts og holder i uge 14 ekstraordinært åbent alle hverdage kl. 10-17 og i weekenden kl. 9-16. Derefter er det normale åbningstider. Max 10 biler ad gangen. Genbrugsbutikken Find & Forny er stadig lukket.

Tølløse Genbrugsplads: Lukket. Vi henviser til Holbæk Genbrugsplads.

Jernløse Selvbetjeningsplads: Åbner den 31. marts for erhverv. Derefter åbent for erhverv på hverdage kl. 10-17. Max fem biler ad gangen. Pladsen er ikke åben for private.

Orø Genbrugsplads: Følger de normale åbningstider

Hvilke forholdsregler skal jeg tage på pladsen?

Du skal holde med minimum to meters afstand til andre kunder og til medarbejdere. For at mindske smittespredning er der ikke redskaber til rådighed på pladsen. Fors A/S opfordrer til, at der kun er én person i bilerne, der kører ind på pladsen.

Kan jeg booke en tid?

På nuværende tidspunkt er det ikke muligt at booke en tid til genbrugspladsen. Vi vurderer, at det ikke vil være hensigtsmæssigt at benytte, da mange vil besøge genbrugspladsen. Det kan skabe trafikale problemer og konflikter, hvis du er langt bag i køen, men har en tid om fem minutter. Der er ved at blive udviklet et bookingsystem til denne situation, og hvis det giver mening, tager vi det i brug.

Hvorfor åbner I ikke Tølløse Genbrugsplads?

Vi vurderer på nuværende tidspunkt, at Tølløse Genbrugsplads er for lille i forhold til antal kunder, der kan komme ind. Derfor vælger vi at sætte så mange ressourcer som muligt på de andre pladser, så vi kan skabe de bedste rammer ud fra de krav, der er fra myndighederne.

Hvorfor kan jeg som privat kunde ikke komme på Jernløse Selvbetjeningsplads?

Vi har i første omgang valgt at holde selvbetjeningspladsen åben for erhverv, så vi sikrer, at de hurtigt kan komme af med deres erhvervsaffald og videre på arbejde. Derudover er pladsen trang, og vi skal gøre forskellige tiltag for at sikre, at vi ikke kommer for tæt på hinanden, når vi f.eks. afleverer haveaffald. Vi vurderer løbende situationen og tilretter, så det er optimalt for alle ud fra de forudsætninger, der er.

Hvordan kommer jeg som erhvervskunde ind på Jernløse Selvbetjeningsplads?

Du ringer på telefonnummer 24 91 40 31. Selvbetjeningspladsen er åben på hverdage kl. 10-17.Feedback

Sidst opdateret

04.05.2020

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin