Spring til indhold

Info om forsamlingsforbud og mundbind

Nye restriktioner og ændring af forsamlingsforbud og brugen af mundbind træder nu i kraft.
26.10.2020

Fra mandag den 26. oktober 2020 nedsættes forsamlingsforbuddet fra 50 til 10 personer. Det vil gælde foreløbigt frem til og med d. 28. februar 2021. 

Yderligere indføres der krav om mundbind på alle indendørs kulturinstitutioner og idrætsfaciliteter, hvor der er offentlig adgang. Kravet gælder ikke, når man sidder ned, og det gælder heller ikke for optrædende og udøvere når der optrædes eller dyrkes sport. Dette krav vil gælde fra torsdag den 29. oktober til den 28. februar 2021.

Forsamlinger - gælder fra mandag d. 26. oktober 2020

  • Det nuværende ”store” forsamlingsforbud på 500 personer fastholdes.
  • Fortsat suspendering af superliga- og idrætsarrangementsordning, så der maksimalt må være 500 personer til stede samtidig ved indendørs- og udendørs arrangementer, hvis betingelserne herfor er opfyldt.
  • Maksimal grænse på 50 personer for aktiviteter på socialområdet for socialt udsatte børn og unge op til 21 år med eller uden deres familier arrangeret af myndigheder, organisationer, foreninger, virksomheder eller kulturinstitutioner.
  • Maksimal grænse på 50 personer for idræts- og foreningsaktiviteter uden overnatning for børn og unge op til 21 år inklusiv evt. ansvarlige personer over 21 år, hvis dette vurderes nødvendigt for forsvarlig afholdelse af aktiviteten.

Foreningslivet bliver holdt åbent for alle, der er op til 21 år. Det vil altså sige, at forsamlingsforbuddet for dem stadig er på 50, og de kan derfor fortsat dyrke holdsport som håndbold og fodbold. Det betyder samtidig, at holdkammerater over 21 år fra samme hold må blive hjemme, indtil restriktionerne lempes. For de voksne gælder, at det stadig må tage del i foreningslivet, men altså kun ved overholdelse af forsamlingsforbuddet på ti personer.

Læs mere om forsamlingsforbuddet.

Læs mere om idræts- og fritidsaktiviteter.

Krav om mundbind og visir – gælder fra torsdag d. 29. oktober 2020

  • Krav om brug af mundbind eller visir på sundheds- og ældreområdet samt visse dele af socialområdet.
  • Krav om brug af mundbind eller visir i visse lokaler, hvortil offentligheden har adgang, herunder detailhandlen og lokaler, hvor der udøves kultur-, sports- og fritidsaktiviteter.
  • Krav om brug af mundbind eller visir i visse lokaler på uddannelsesinstitutioner (ungdoms-, voksen- og videregående uddannelser) i visse situationer.
  • Lærere og pædagoger i grundskolen og daginstitutioner kan bære visir.
  • Fastholdelse af krav om brug af mundbind eller visir i kollektiv trafik.
  • Fastholdelse af krav om brug af mundbind eller visir på serveringssteder.

Kravet om brug af mundbind eller visir gælder både kunder, besøgende, tilskuere samt personale tilknyttet den pågældende idrætsfacilitet/kulturinstitution, skriver Kulturministeriet.

Kravet om brug af mundbind eller visir gælder dog ikke for optrædende, udøvere eller lignende under en kultur- eller idrætsaktivitet. Så man skal for eksempel ikke have mundbind på, når man er på løbebåndet.

Læs mere om mundbind og visir.

Læs mere om brugen af mundbind på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Læs mere om mundbund til socialt udsatte og studerende

Læs mere om brug af mundbind i kollektiv trafik

 Feedback

Sidst opdateret

14.12.2020

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin