Spring til indhold

Badge til borgere, der er fritaget for at bære mundbind og visir

Sundhedsstyrelsen har lanceret et badge til borgere, der er fritaget for kravet om at bære mundbind og visir. Badget gør opmærksom på, at en borger er fritaget for kravet om mundbind og visir, men det er frivilligt at bære den.
08.01.2021

Med et nyt badge bliver det fremover muligt at vise, at man har en sygdom eller tilstand, der gør, at man er fritaget fra kravet om at bruge mundbind eller visir.

For de fleste af os er det et krav, at vi skal bruge mundbind eller visir i den kollektive trafik, på restauranter og i butikker som et af mange værktøjer til at forebygge smitte med covid-19.

Men der er nogle personer, der ikke kan bruge mundbind eller visir, fordi de har en sygdom eller tilstand, der kan give betydeligt ubehag, vejrtrækningsbesvær eller påvirke deres funktionsevne ved brug. Det kan for eksempel være borgere med astma, angst eller lungesygdommen KOL.

Derfor har Sundhedsstyrelsen sammen med en række patient- og handicaporganisationer udviklet et badge, som man kan bære for at signalere synligt, at man er fritaget fra kravet.

Badge skal skabe tolerance

Der er ikke krav om at kunne dokumentere, at man er fritaget for at bære mundbind eller visir. Tvivlen skal derfor altid komme den enkelte til gode. Et badge er derfor ikke dokumentation for fritagelse, og man kan også være fritaget, selvom man ikke har et badge på. Badget er således et værktøj, der er frivilligt at bære for at skabe synlighed om, at man ikke kan bruge mundbind eller visir.

Sådan bestiller du badget

Hvis du som borger selv har vurderet, at du er fritaget for at bære mundbind eller visir, kan du bestille badget online. Klik her for at bestille et badge. Selve badget er gratis, men der vil blive pålagt ekspeditionsgebyr og portoudgift i forbindelse med forsendelsen.

Er du tilknyttet en patientforening, der har valgt at distribuere badget til deres medlemmer, vil det også være en mulighed at rekvirere et badge ved at tage kontakt til foreningen.Feedback

Sidst opdateret

02.06.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin