Spring til indhold

Offentlig transport kører efter almindelig køreplan

Trafikselskaberne kører efter almindelig køreplan fra tirsdag d. 14. april som led i forberedelserne til en gradvis genåbning af det danske samfund.
14.04.2020

På grund af sporarbejde hos Banedanmark er der først almindelig køreplan igen fra mandag 20. april 2020 på Tølløsebanen.

Det danske samfund gør klar til en gradvis åbning efter påske. Derfor køres der igen med almindelige køreplaner i busser og lokaltoge på hele Sjælland fra tirsdag 14. april. Det skal sikre, at den kollektive transport står klar, efterhånden som borgerne skal tilbage på arbejde og børn skal i skole. Samtidig fastholdes det forhøjede daglige rengøringsniveau og en række andre tiltag, der bidrager til at undgå smittespredning i busser og lokaltog.

Først og fremmest vil busser og lokaltog kun køre med op til halvdelen af fuld kapacitet. Så hvor der normalt i en almindelig bus kan være ca. 80 personer, mens der i de store ledbusserog lokaltogene kan være 120 personer per bus eller togvogn, vil busser og lokaltog fra tirsdag 14. april altså fortsat maksimalt køre med halvdelen. Det skal sikre god plads mellem kunderne.

Derudover vil kunderne fortsat blive opfordret til at følge myndighedernes anbefalinger om at holde afstand, vise hensyn og ikke rejse i myldretiden hvis det er muligt. Det vil fortsat ikke være muligt at bruge fordøren, eller sidde på forreste sæderække bag chaufføren i bussen. Hygiejnelinjen efter første sæderække i bussen fastholdes også, ligesom den midlertidige ophævelse af kontantsalget fortsætter.

På en lang række store busstoppesteder og stationer vil Movia også være til stede med personale fra 14. april for at besvare spørgsmål, hjælpe med at få fordelt kunderne i busser og lokaltog og ikke mindst holde øje med, hvor der kan være behov for at indsætte ekstra kapacitet. Kunderne opfordres til at lytte til chaufføren og følge personalets anvisninger, som de plejer.

Læs mere på Movias hjemmeside og Rejseplanen.

 Feedback

Sidst opdateret

04.05.2020

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin