Spring til indhold

Nu kan du få en PCR-test uden at bestille tid

Fra torsdag d. 1. juli kan du blive PCR-testet for coronasmitte uden at skulle bestille tid i forvejen de fleste steder i landet. Og PCR-testen vil fremover gælde i 96 timer i coronapasset.
01.07.2021

Skal man testes for coronasmitte, så opfordrer myndighederne til, at vi benytter PCR-test (test i halsen). Og nu bliver det muligt at tage forbi et PCR-testcenter uden at skulle bestille tid i forvejen (gælder bl.a. for teststedet på Rebslagervej 15 i Holbæk).

Samtidig vil en negativ PCR-test fremover gælde i 4 dage fra det tidspunkt, at testen er taget, hvorimod en hurtigtest kun gælder i 3 dage. Denne ændring træder også kraft d. 1. juli.

Se kort over teststeder

Det er fortsat muligt at PCR-teste 170.000 om dagen, og med 79.840 antal PCR-test i gennemsnit pr. dag i sidste uge, er der ledig kapacitet. Den kapacitet ønsker myndighederne at udnytte endnu bedre for at sikre den bedste epidemikontrol.

Der kan være PCR-steder, hvor det af praktiske eller logistiske årsager ikke er muligt at blive testet uden tidsbestilling, ligesom det andre steder ikke er muligt i hele åbningstiden. De konkrete steder samt eventuelle begrænsninger fremgår af Danmarkskortet på www.coronasmitte.dk, hvor muligheder for test uden forudgående tidsbestilling løbende vil blive opdateret for de enkelte teststeder. Det vurderes lokalt, om der er behov for særskilte køer til de, som har bestilt tid, og til de som ankommer uanmeldt. For børn under 15 år gælder desuden, at de kun kan testes uden tidsbestilling, såfremt de er ifølge med en forældre eller en værge.Feedback

Sidst opdateret

01.07.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin