Spring til indhold

Corona: Seneste nyt

Et flertal i Folketinget har præsenteret en aftale om yderligere genåbning af Danmark med virkning fra mandag d. 14. juni. Se desuden gældende restriktioner og tiltag.
10.06.2021

Vaccine

Vaccinationerne er i fuld gang i Holbæk Kommune. 

Du får indkaldelse som brev i din e-Boks eller postkasse, når det er din tur til at blive vaccineret. Indtil da skal du ikke foretage dig noget. Det er Region Sjælland, der står for selve vaccinationen.

Vaccinationen sker ud fra en prioriteret rækkefølge, som Sundhedsstyrelsen har foretaget. Du kan i deres vaccinationskalender se, hvornår du kan forventes at kunne blive vaccineret.

Læs mere om vaccination.

Test

Du kan blive testet seks steder i Holbæk Kommune:

PCR-test (i halsen) udføres af Region Sjælland, og det kræver tidsbestilling på www.coronaprover.dk. Adressen er Rebslagervej 15, 4300 Holbæk.

Kviktest (i næsen) udføres af Falck, og det kræver ikke tidsbestilling (bemærk at indgangen til teststederne lukker 15-30 min. før). Adresserne er:

 • Holbæk: Musikhus Elværket, Gasværksvej, 4300 Holbæk.
  Åbent mandag-fredag kl. 6.00-23.30 og lørdag-søndag kl. 8.00-20.00.

 • Jyderup: Skarridsøsalen, Skarridsøgade 37, 4450 Jyderup
  Åbent mandag-søndag, kl. 9.00-19.00.

 • Tølløse: Tølløse Hallen, Sportsvej 2, 4340 Tølløse
  Åbent mandag-søndag, kl. 9.00-19.00.

 • Svinninge: Svinninge Forsamlingshus, Hovedgaden 97, 4520 Svinninge
  Åbent mandag-søndag, kl. 9.00-19.00.

 • Regstrup: Vommevad Forsamlingshus, Søstrupvej 82, 4420 Regstrup
  Åbent mandag-søndag, kl. 9.00-19.00.

 • Orø: Orø Hallen, Brøndevej 15, 4305 Orø
  Åbent tirsdag og torsdag kl. 17.00-19:00 samt lørdag kl. 10.00-12.00.

Yderligere genåbning og udfasning af restriktioner pr. 14. juni

Et flertal af partierne i Folketinget er enige om en yderligere genåbning af Danmark og udfasning af restriktioner med virkning fra mandag d. 14. juni.

Hovedpunkterne i den indgåede aftale er:

Generelt

– Krav om mundbind/visir ophæves d. 14. juni 2021 på alle områder undtagen i den kollektive transport mv., når man ikke sidder ned. Krav om mundbind/visir udfases helt den 1. september 2021.
– Den fortsatte brug af coronapas indgår som en forudsætning for udfasning af kravet om mundbind/visir. Coronapasset mindsker risikoen for smitte generelt ved sociale aktiviteter samt risikoen for superspredningsbegivenheder. Coronapassets udfasning begynder fra den 14. juni 2021.
– Gyldigheden af negative PCR-tests, som et gyldigt coronapas, ændres pr. 1. juli 2021, så en PCR-test vil være gyldig i 96 timer (i dag 72 timer)
– Det lille indendørsforsamlingsforbud hæves til 250 personer pr. 1. juli 2021.
– I genåbningsaftalen indgår, at Borgerservice ved udgangen af juni måned udsteder dokumentation til borgerne for undtagelse for COVID-19 Test og dermed også for Coronapas. Dokumentationen træder i stedet for Coronapas, de steder hvor dette kræves. Dokumentationen udstedes på baggrund af en tro- og loverklæring fra borgeren om, at de opfylder sundhedsfaglige kriterier for  undtagelsen. Kommunerne kompenseres økonomisk for opgave.

Skole, dagtilbud og uddannelse mm.

– Dagtilbud, grundskoler, herunder SFO, klubtilbud, efterskoler, ungdoms- og voksenuddannelser samt videregående uddannelser vender tilbage til en normal hverdag fra 14. juni 2021.

Test

– Den kraftige opfordring til to ugentlige test i grundskolen fortsætter uændret i august og september 2021. Ligesom for coronapasset gælder opfordringen ikke for personer, der tidligere har været smittet, eller som har opnået beskyttelse fra første vaccinationsstik.
– Testkrav på ungdoms- og voksenuddannelser, herunder studerende på sprogskoler, ophæves pr. 1. august
– Ansatte i sundhedsvæsenet, plejesektoren og på visse botilbud mv. vil fortsat blive opfordret til test to gange ugentligt indtil 14 dage efter andet vaccinationsstik.
– Anbefaling om regelmæssig test for folk der møder fysisk op på arbejdspladser, herunder i dagtilbud, ophæves 1. september, idet der dog fortsat i relevant omfang vil gælde opfordring til test for personer, der ikke er vaccineret, herunder personer, der i deres arbejde har kontakt med børn.

Kultur og fritid

– Krav om coronapas ophæves pr. 14. juni 2021 for biblioteker, arkiver mv. og fritids- og foreningsaktiviteter (ikke idræt) samt folkeoplysning, herunder folkeuniversiteter og aftenskoler.

Pr. 1. august 2021 ophæves krav om coronapas for:
– Spillesteder, teatre, biografer med færre end 500 tilskuere mv.
– Museer mv.
– Indendørs idrætsaktiviteter
– Udendørs idrætsarrangementer, herunder fodboldkampe
– Udendørs motionsevents,
– Udendørsarrangementer med udendørs siddende publikum på under 2.000
– For fitnesscentre overgås til daglig stikprøvekontrol for coronapas

Pr. 1. september 2021 ophæves krav om coronapas for:
– Fitness
– Udendørs stående arrangementer (festivaler mv.)
– Sommerlejre, spejderlejre, stævner mv.
– Indendørs arrangementer med siddende publikum mv.

Pr. 1. oktober 2021 ophæves krav om coronapas for:
– Indendørs stående arrangementer (koncerter mv.)
– Udendørs arrangementer for siddende publikum på 2.000 og derover.

Forsamlingsforbud udfases

Lige nu gælder det, at 100 personer indendørs må mødes, og udendørs er der ikke et loft. Ifølge den politiske aftale skal forsamlingsforbuddet gradvist udfases, og det vil ske efter følgende plan (partierne mødes dog før hver enkelt genåbningsdato for at vurdere den aktuelle smittesituation):

 • 21. maj hæves det til 50 indendørs og 100 udendørs.
 • 11. juni hæves det til 100 indendørs - og fra denne dato afskaffes forsamlingsloft udendørs.
 • 1. august afskaffes forsamlingsloftet helt.

Aftalepartierne er enige om, at det store forsamlingsforbud på 500 personer forlænges til og med d. 31. august 2021.

Du kan holde dig orienteret og læse mere på www.coronasmitte.dk

Overblik over tiltag og restriktioner i Holbæk Kommune

Coronapas

Du kan få et digitalt coronapas, når du har dokumentation for, at du er vaccineret, er testet for nylig, eller er tidligere smittet med COVID-19.

Et coronapas dokumenterer, at du enten er vaccineret, er tidligere smittet eller er testet negativ inden for de seneste 72 timer.

Den nye coronapas-app er udviklet for at gøre hverdagen så nem som mulig for dig. Med coronapas-app på mobilen får du en nem og enkel adgang når du fx skal ud at spise eller opleve kultur.

Du kan hente "Coronapas" i App Store (iOS iPhone) og i Google Play (Android), så du kan installere den på din smartphone.

Sådan bruger du coronapasFeedback

Sidst opdateret

14.06.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin