Spring til indhold

Corona: Seneste nyt

Her får du et overblik over blandt andet teststeder, vaccination, anbefalinger og restriktioner i Holbæk Kommune.
29.11.2021

Vaccine

Vaccinationerne er fortsat i fuld gang i Holbæk Kommune. 

Det er Region Sjælland, der står for selve vaccinationen, og foregår på Rebslagervej 15, 4300 Holbæk.

Bestil tid til vaccination

Læs mere om vaccination og 3. stik

Test

Du kan blive testet i Holbæk Kommune. Husk dit gule sundskort og at bære mundbind ved teststedet.

PCR-test (i halsen)

Udføres af Region Sjælland, og du skal foretage tidsbestilling på www.coronaprover.dk

Holbæk: Rebslagervej 15, 4300 Holbæk.

Holbæk: Gl. Ringstedvej 7, 4300 Holbæk.

Åbningstiden kan du se på www.coronasmitte.dk.

Kviktest (i næsen)

Udføres af Falck og kræver ikke tidsbestilling. Du får typisk svar efter ca. 15-30 min.

Brug hurtigtest, hvis du ikke har symptomer, ikke er nær kontakt og er over 6 år.

Holbæk: Den gamle tennishal, Højen 38, 4300 Holbæk 

Jyderup: Skarridsøsalen, Skarridsøgade 37, 4450 Jyderup (åbner tirsdag d. 23. november kl. 9.00)

Her kan du se åbningstiderne på Falcks hjemmeside

Restriktioner

Det er besluttet at genindføre coronapas og mundbind/visir.

Coronapas

 • Der er krav om coronapas i liberale serviceerhverv, der indebærer tæt fysisk kontakt (tatovører, piercing-, spa-, kropspleje-, skønheds- og massageklinikker, frisører mv.), bemandede solarier samt køreskoler og køreprøver.
 • Du skal bruge coronapas i bl.a. svømmehaller, legelande og badelande medmindre arrangøren mv. sikrer, at der er 100 eller færre besøgende indendørs eller 1.000 eller færre besøgende udendørs. Kravet gælder for personer på 15 år og derover.
 • Du skal vise coronapas for at få adgang til steder/arrangementer, hvor der udøves kultur. Dette gælder, med mindre arrangøren sikrer, at der er 100 eller færre besøgende, tilskuere, kursister og lignende indendørs og 1.000 eller færre besøgende, tilskuere, kursister og lignende udendørs.
 • Du skal bruge coronapas på indendørs serveringssteder, fx restauranter og caféer m v. (gælder ikke take-away og servering på sociale tilbud som varmestuer, herberger, plejehjem mv.). Du skal bruge coronapas på natklubber og diskoteker samt partybusser i mv. med alkoholservering.
 • Der er krav om coronapas for alle besøgende på sygehuse (dog ikke børn under 15 år, nære pårørende, værger, personlige repræsentanter, advokater mv.)
 • På plejehjem, i hjemmeplejen og på sociale botilbud er der krav om coronapas for besøgende på 15 år og derover. Værger, personlige repræsentanter, advokater mv. er undtaget.

Mundbind

 • Der er krav om brug af mundbind eller visir i kollektiv transport, fx tog, bus, metro, letbane, færger og taxi. Kravet gælder også i turistbusser og indenrigsfly samt på bus- og togstationer, metrostationer, og ved letbanestoppesteder og -stationer samt færgeterminaler og i lufthavne.
 • Der er krav om coronapas på videregående uddannelser, ungdoms- og voksenuddannelser og sprogcentre.
 • Der er krav om brug af mundbind eller visir i detailhandelen, herunder i udvalgsbutikker, dagligvarebutikker, indkøbscentre, stormagasiner, basarer, arkader, indendørs markeder – samt takeaway-steder som ligger i førnævnte.
 • Der er krav om mundbind eller visir i sundhedssektoren – det gælder for besøgende, patienter og medarbejdere på offentlige og private sygehuse og klinikker, praksissektoren og kommunale sundhedstilbud.

Få det fulde overblik over mundbind/visir og coronapas

Anbefalinger

Som konsekvens af de stigende tal har sundhedsmyndighederne udarbejdet anbefalinger til en ny model for tiltag ved høj lokal smitte på børne- og undervisningsområdet.

Anbefalingerne er:

På tværs af områder:

 • Opfordring om skærpet fokus på at efterleve anbefalingerne i Sundhedsstyrelsens generelle vejledninger om forebyggelse og håndtering af smittespredning af COVID-19.

Dagtilbud m.v.:

 • Opfordring om, at dagtilbud tilrettelægges, så børnene så vidt muligt holder sig inden for egen stue eller tilsvarende gruppeinddeling.
 • Opfordring om, at aflevering og afhentning af børn foregår udendørs, hvis muligt.

Grundskoler, herunder SFO og fritidstilbud:

 • Opfordring om, at undervisning foregår i stamklasser i det omfang, det er foreneligt med almindelig undervisning.
 • Opfordring om, at aktiviteter i SFO og fritidstilbud organiseres, så børnene så vidt muligt er i faste grupper af børn og pædagogisk personale.
 • Opfordring til to ugentlige test fra 12 år og op, hvis man ikke er vaccineret.
 • Opfordring til, at aflyse større sociale arrangementer på tværs af klasser. Sociale arrangementer med primært socialt formål såsom klassefester, fødselsdag og fælles morgenmad bør holdes inden for stamklassen.

Det anbefales derudover, at der generelt i områder med høj smitte opfordres til, at borgere lader sig teste og bliver vaccineret.

Du kan holde dig orienteret og læse mere på www.coronasmitte.dk

Overblik over tiltag og restriktioner i Holbæk Kommune

Tal og data

Her kan du få overblik over smitte- og vaccinationstal.

Daglige COVID-19 tal

Daglige vaccinationstal

Coronapas

Du kan få et digitalt coronapas, når du har dokumentation for, at du er vaccineret, er testet for nylig, eller er tidligere smittet med COVID-19.

Et coronapas dokumenterer, at du enten er vaccineret, er tidligere smittet eller er testet negativ inden for de seneste 72 timer for en PCR-test og 48 timer for en kviktest.

Den nye coronapas-app er udviklet for at gøre hverdagen så nem som mulig for dig. Med coronapas-app på mobilen får du en nem og enkel adgang når du fx skal ud at spise eller opleve kultur.

Du kan hente "Coronapas" i App Store (iOS iPhone) og i Google Play (Android), så du kan installere den på din smartphone.

Sådan bruger du coronapasFeedback

Sidst opdateret

29.11.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin