Spring til indhold

St. Taastrup sogn længere fra nedlukning

Smitten med COVID-19 ligger ikke længere på et kritisk niveau i St. Taastrup sogn (Store Merløse), og risikoen for en automatisk nedlukning af sognet er derfor de seneste dage minimeret.
01.09.2021

Opdateret med seneste tal d. 1. september

De seneste dages smittetal har vist, at smittekurven i St. Taastrup sogn (St. Merløse) er nedadgående. Risikoen for, at sognet skal lukkes, er derfor minimeret betragteligt.

Borgerne opfordres dog stadig til at følge sundhedsmyndighedernes råd om at lade sig vaccinere samt blive hjemme og blive testet, hvis de får symptomer.

De nærmeste teststeder findes i Tølløse, Ringsted, Holbæk, Hvalsø og Dianalund. Åbningstider kan ses på www.coronasmitte.dk/raad-og-regler/kort-over-covid-19-testcentre.

Lukning af sogn vil ske med afsæt i den nationale model for automatiske nedlukninger vedtaget af Folketinget, hvor kommunen er forpligtet til at lukke et sogn, hvis følgende tre kriterier alle er opfyldt:

  • En testkorrigeret incidens på mindst 1.000 pr. 100.000 borgere de seneste syv dage
  • Mindst 20 registrerede smittetilfælde den seneste uge
  • En positivprocent på min. 3 %

For St. Taastrup sogn er tallene d. 1. september:

  • En testjusteret incidens på 395,0
  • 7 registrerede smittetilfælde
  • En positivprocent på 1,4 %

En nedlukning af sognet vil bl.a. betyde, at skoler, SFO og klubtilbud lukkes, og at lokaler, hvor der udøves idræts-, fritids-, forenings- og kulturaktiviteter, ligeledes lukkes. Dette omfatter både kommunale, private og selvejende tilbud.

Denne side vil løbende blive opdateret.Feedback

Sidst opdateret

01.09.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin