Spring til indhold

Vaccination mod COVID-19

Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen er i gang med at tilbyde vaccination mod COVID-19 i samarbejde med regionerne. Vaccination er er gratis, frivilligt tilbud. Find mere information og links til videre læsning på siden her.
18.12.2020

Vaccinerne gives i en prioriteret rækkefølge, så de borgere, der har størst behov, tilbydes vaccinerne først.

De borgere, der kan transportere sig selv eller med pårørendes hjælp, booker selv tid www.vacciner.dk og kører selv til vaccinationscentret. Der åbnes for tider til booking af vacciner i takt med, at der leveres vacciner til Region Sjælland. Det kan derfor godt opleves, at der ikke er ledige tider, selvom man har modtaget brev i e-boks om, at man nu kan booke en tid. Hvis man oplever, at der ikke er tider, må man altså prøve igen på et senere tidspunkt.

I hjemmeplejen er vi i gang med at afklare, hvilke borgere der har brug for hjælp til befordring for at komme til et vaccinationscenter. Dem vil vi som kommune sikre via samkørsel bliver bragt til vaccinationscenteret og modtager vaccinen. Vi er i dialog med den enkelte borger omkring dette. Vi har endnu ikke fået besked om, hvornår disse borgere kan møde i vaccinationscenteret. Så snart vi har tidspunkter for dette, vil vi sammen med borgerne planlægge transporten til og fra vaccinationscenteret. Hvis du har talt med hjemmeplejen om behov for hjælp til transport, skal du altså ikke selv booke en tid, da det sker gennem hjemmeplejen.

Hvordan får du besked om tilbud om vaccination?

Borgere og kommunens medarbejdere vil modtage information om tilbuddet fra deres institution eller arbejdsplads. Hvis du er i helt særlig risiko, eksempelvis, hvis du er en ældre borger med alvorlig sygdom, så kan det være, at du bliver kontaktet af din egen læge eller sygehus.

Grupper af ældre, der løbende inviteres efter fødselsdato, vil modtage besked i e-boks. Hvis du er digitalt fritaget, vil du få brev med posten.

Når du får tilbudt vaccination mod COVID-19, vil du samtidig i brevet få information om, hvornår du kan blive vaccineret, og hvis du selv skal bestille tid på www.vacciner.dk til vaccinationen, vil du få at vide, hvordan det foregår.

Ingen ledige tider?

Som borger, der har fået direkte besked om, at der kan bestilles tid til vaccination, kan du opleve at gå forgæves, når du vil ind og bestille en tid til vaccination. Det skyldes, at der kun åbnes det antal tider, der er leveret vacciner til. Derfor kan der opstå en flaskehalsudfordring. Anbefalingen er løbende at gå ind og tjekke, om der er lagt nye tider op samt bevare tålmodigheden, da alle nok skal blive vaccineret.

Tidsbestilling til vaccination for borgere uden NemId/e-Boks

Hvis du er fritaget for e-Boks, får du indkaldelsen med almindeligt brev med posten. Hvis du ikke har et NemID, skal du bestille en tid telefonisk. Ring KUN, hvis du ikke har NemID, og hvis du har modtaget brevet med din invitation.

Tidsbestilling uden NemID for borgere i Region Sjælland kan ske til regionens corona call center på telefon 70 20 42 33, alle dage kl. 9-12 og kl. 13-19.30.

Hvornår er det min tur?

Målet er, at alle i Danmark, som vaccinerne er godkendt til, bliver tilbudt vaccination. Sundhedsstyrelsen forventer ikke, at vaccinerne vil være godkendte til for eksempel gravide, ammende og børn, og derfor vil de grupper ikke blive tilbudt vaccination.

Det er Sundhedsstyrelsen, der prioriterer, hvilke borgere der skal tilbydes vaccinen i første omgang. Sundhedsstyrelsen tager blandt andet højde for, hvem der er i øget risiko for at få et alvorligt forløb ved COVID-19, samt hvor smitten i samfundet er størst.

Se opdateret vaccinationskalender hos Sundhedsstyrelsen.

Se status for vaccination i Region Sjælland.

Hvor skal man vaccineres?

Regionerne har oprettet vaccinationscentre rundt omkring i landet, hvor de fleste borgere vil kunne blive vaccineret.

I Region Sjælland bliver der oprettet vaccinationscentre i hver kommune.

Nogle vil få tilbuddet mere lokalt på for eksempel plejehjem. Meget personale i eksempelvis sundhedsvæsenet og ældreplejen vil blive tilbudt vaccination på deres arbejdsplads. Det kan være på sygehus eller plejehjem eller på et af de regionale vaccinationscentre eller andre steder. Arbejdsgiveren vil give besked om, hvordan det vil foregå.

Hvor kan jeg få mere at vide om vaccinen mod COVID-19?

Det er Region Sjælland, der står for information og uddeling af vaccinen mod COVID-19. Vaccinerne er frivillige og gratis.

Læs mere om vaccination mod COVID-19 på Regions Sjællands hjemmeside

Læs mere om vaccination mod COVID-19 på Sundhedsstyrelsens hjemmesideFeedback

Sidst opdateret

02.06.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin