Ejendomsvenlige Holbæk

Holbæk Kommune har de seneste år sikret sig gode placeringer i undersøgelser af erhvervsvenligheden. Men Holbæk er faktisk også ejendomsvenlig.
14.09.2015

I 2014 blev Holbæk Kommune den tredjemest erhvervs- og byggevenlige kommune i en undersøgelse fra Dansk Byggeri. Senest kom Holbæk i top-5 på Sjælland i en undersøgelse fra Dansk Industri.

En stor del af kommunens succes skyldes uden tvivl, at den har fjernet dækningsafgiften, der er en særskat på erhvervsejendomme. Det har erhvervslivet kvitteret for.

Men netop fjernelsen af dækningsafgiften Holbæk Kommune har formentlig også haft stor betydning for, at Holbæk placerer sig godt i undersøgelser af ejendomsvenligheden.

Ejendomsforeningen Danmark, der er en interesseorganisation for ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom i Danmark, udgav i 2014 en undersøgelse af de danske kommuners forhold i forhold til fast ejendom.

Her målte man ejendomsvenligheden ud fra en række parametre, der har betydning for området. Det gælder blandt andre størrelsen af dækningsafgiften, antallet af forbrydelser mod ejendomme, sagsbehandlingstiden for byggesager osv.

I den seneste undersøgelse fra 2014 sprang Holbæk Kommune fra en 43. plads til en 10. plads. Det var nok til at blive den mest ejendomsvenlige kommune på Sjælland. En stor del af forklaringen på det spring var utvivlsomt fjernelsen af dækningsafgiften, selvom Holbæk Kommune også har nedbragt sagsbehandlingstiden på byggesager betragteligt.

Se undersøgelsen af ejendomsvenligheden her

I Ejendomsforeningen Danmarks magasin Huset, der netop er udkommet, kan du læse et interview med Holbæk Kommunes borgmester Søren Kjærsgaard om fjernelsen af dækningsafgiften.

Læs artiklen herFeedback

Sidst opdateret

20.04.2017

Ansvarlig redaktør

Vivi Guldhammer