Nyt børnehus skyder i vejret

Der var glæde og og skyhøje forventninger, da Jyderups nye børnehus, Galaxen, inviterede til rejsegilde.
02.03.2016

Et arkitektonisk stjerneskud

Med tegningerne fra Kullegård Arkitekter, har entreprenør Daurehøj Erhvervsbyg skabt rammerne for det nye børnehus, Galaxen, i Jyderup. 

Udover at være et arkitektonisk stjerneskud, bliver bygningen konstrueret ud fra høje krav til energieffektivitet. Den bliver forsynet med solceller, lavtemperatur gulvvarme og en tæt og velisoleret klimaskærm. Alt sammen tiltag, der skåner miljøet og tager hensyn til klimaet.

Både Borgmester, institutionens leder og entreprenøren sendte glade og forventningsfulde ord ud i Galaxen, og de fremmødte børn og voksne kunne fejre rejsegildet med pølser og brød.     

Masser af liv i Galaxen

Først på efteråret vil Galaxen myldre af liv og leg, og børn og medarbejdere fra de nuværende institutioner, Mariendal og Troldhøjen, kan flytte ind i helt nye bygninger omgivet af gamle træer og vild natur.

Det nye børnehus skal ligge på Elmegården 56, mellem kirkecenter og idrætshal, og tæt på skolen og SFO. Placeringen på Elmegården vil på grund af den korte afstand til skolen forbedre muligheden for at skabe et sammenhængende læringsforløb mellem dagtilbud og skole, og derudover gøre det lettere for forældre at aflevere flere børn.

Galaxen får plads til 180 børn og 35 personaler. 

Børnehusets nye logo

Det er en af forældrene, som har designet børnehusets nye logo, som blev vist frem til rejsegildet.

 Feedback

Sidst opdateret

20.04.2017

Ansvarlig redaktør

Vivi Guldhammer