Spring til indhold

Luciadag med sang og glæde

I dag er det Luciadag, og det markeres mange steder i landet. På Katrinedalskolen afdeling Svinninge var der sang og glæde, da elever fra flere klassetrin gik luciaoptog for hele skolen.
Luciaoptog på Katrinedalskolen afdeling Svinninge
13.12.2017

Nu bæres lyset frem

I morges onsdag den 13. december samledes elever, lærere og forældre i Katrinedalskolens samlingssal i Svinninge. Alle var spændte, og glæden var stor. Da lyset blev slukket klokken 8.30 var der ro i hele salen.

I det fjerne kunne høres stemmer, der sang om Santa Lucia. Stemmerne blev tydeligere, og ind ad dørene kom to syngende rækker af hvidklædte piger fra 3., 4. og 5. klasse. I hånden bar de alle lys, og forrest i rækkerne gik to luciabrude.

Da optoget var nået til salens store juletræ, sang både elever, forældre og lærere julesange i fællesskab. Bagefter forlod luciapigerne salen, mens de igen sang om, hvordan lyset bæres frem.

”Børnene har øvet sig i lang tid på både at gå de rigtige luciatrin og på at huske teksten til sangen udenad. Det gik så fint. De var alle meget dygtige, og det blev en gylden morgenstund i Svinninge”, fortæller Annette Bluhme, der er pædagogisk leder på skolen.

Mindet om Lucia

Efter luciaoptoget på skolen fik pigerne en bid mad, inden de tog til Kildehaven. Det er et center for unge og voksne med handicap. Her var der også glæde i luften, da Santa Lucia blev mindet med sang og lys. Efter frokost fik også Kastaniely Plejecenter besøg af de syngende elever.

Santa Lucia var en italiensk helgeninde, der levede i 300-tallet. Hun omvendte sig fra religionen i Romerriget og blev kristen, hvilket skabte vrede. Santa Lucia endte med at give sit liv for sin tro. Hun har helgendag 13. december, og det er derfor, hun i dag er blevet mindet med lys og sang.Feedback

Sidst opdateret

23.01.2018

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin