Spring til indhold

Eventyrlunden vender hjem

PRESSEMEDDELELSE | I februar 2018 brændte store dele af Børnehuset Eventyrlunden ned, og børn og personale har været genhuset i pavilloner ved Børnehuset Elverhøj. Mandag d. 18. november 2019 vender Eventyrlunden hjem til matriklen og tager helt nye lokaler i brug.
15.11.2019

Genåbningen af Eventyrlunden har været længe ventet. Nu kan børn, forældre og personale igen få deres vante gang i børnehuset. Forældrenes og personalets ønsker til forbedringer er tænkt ind i de endelige beslutninger til genopbygningen. De tre børnehavegrupper har fået større stuer, der kan deles op med hjælp fra en rulledør, som giver mulighed for ekstra ro til de børn, der har behov for det. På stuerne vil man også blive mødt af glasvægge, som viser vejen til de nye toiletter, der nu befinder sig inde på stuerne. Førhen skulle børnene ud fra deres stue for at komme på toilettet.

Husets vuggestue kommer også til at mærke forbedringerne i form af et nyt krybberum, som uden problemer kan rumme alle vuggestuebørnene. Dernæst har de tre vuggestuegrupper fået vand på deres stuer, hvilket gør praktiske arbejdsopgaver, såsom at vride en klud, en del lettere.

Børnehuset vender desuden tilbage til et større køkken, et nyt mødelokale og et udetoilet.

Stor ros til forløbet

Leder af Eventyrlunden Bente Staack-Petersen fortæller, hvordan pædagogiske og praktiske hensyn er tænkt ind i genopbygningen. Et eksempel på den praktiske del viser sig ved børnehusets indgange. Her er der lavet grovgarderober, som hjælper med at holde mudder og skidt væk fra stuerne. Bente er meget tilfreds med det færdige børnehus. Hun glæder sig over den samarbejdsvilje som forældre og personale har vist igennem hele forløbet. Samtidig ser hun tilbage på den tid, hvor genopbygningen har stået på, og roser det samarbejde, der har været mellem børnehuset og kommunens byggeudvalg.

- Jeg roser virkelig det her forløb, fordi vi blev inddraget fra start. Vi har kun mødt en velvillighed og en kæmpe forståelse for det vi har stået i. Jeg synes vi har bygget et hus, som uagtet hvad for en pædagogisk linje man lægger, så kan man rumme det i det her hus, og det synes jeg ikke vi kunne før, forklarer Bente.

Bæredygtige beslutninger

Udover de pædagogiske og praktiske tiltag rummer genopbygningen af Eventyrlunden også bæredygtige initiativer. Dette har blandt andet resulteret i, at naturgas er skiftet ud med varmepumpe, der er lavet bedre ventilation og så har man valgt at anvende thermo ask træ – en træsort der er varmebehandlet, som har en længere levetid sammenlignet med andre træsorter.

Reception og åbent hus

Eventyrlunden fejrer genåbningen ved en børnevenlig reception mandag d. 18. november kl. 14.00-16.00. Her kan indskrevne børn og deres forældre opleve børnehusets forbedringer og samtidig nyde en lille forfriskning.

Selvom man ikke er tilknyttet børnehuset, har man stadig mulighed for at se det færdige resultat. Der vil i den forbindelse være åbent hus i Eventyrlunden lørdag d. 30. november kl. 10.00-14.00.Feedback

Sidst opdateret

15.06.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin